Tri bronce za hrvatsko boćanje

Tri bronce za hrvatsko boćanje

Darijo Živolić i Leo Brnić su u štafetnom izbijanju osvojili broncu. Aktualni svjetski prvaci, Živolić i Brnić nisu uspjeli ponoviti isti rezultat na Europskom prvenstvu. Rezultatom 49/62 ostvarili su četvrti rezultat polufinala te su tako osigurali ranije ostvarenu brončanu medalju.

Na nedavno održanom Europskom prvenstvu u boćanju, koje se od 30. rujna do 4. listopada održalo u slovenskom Kopru, naši su reprezentativci osvojili tri brončane medalje.

Darijo Živolić i Leo Brnić su u štafetnom izbijanju osvojili broncu. Aktualni svjetski prvaci, Živolić i Brnić nisu uspjeli ponoviti isti rezultat na Europskom prvenstvu. Rezultatom 49/62 ostvarili su četvrti rezultat polufinala te su tako potvrdili ranije osiguranu brončanu medalju. Europski prvaci postali su Francuzi Alexandre Chirat i Jeremy Micoud, koji su u finalu pobijedili Slovence Aleša Borčnika i Anžea Petriča 56(60):51(61).

Brnić je do bronce stigao i u brzinskom izbijanju, a Roland Mrčelja je u disciplini pojedinačno klasično također Hrvatskoj donio broncu.

Od ostalih naših predstavnika Nenad Tadić se nije uspio plasirati iz polufinalne serije preciznog izbijanja u finalnu seriju. Tadić je u polufinalu ostvario rezultat od 9 punata te je na kraju zauzeo 9. mjesto na EP-u.

Mario Percan i Tomislav Kolobarić se nisu uspjeli plasirati u četvrtfinale. Percan i Kolobarić su u repasažu izgubili od srpskog dvojca Uroša Šarca i Srđana Butorca sa 6:11.

(zg-magazin)