Trgu bana Jelačića: Doček 2019. uz Hladno pivo i Četiri tenora

Trgu bana Jelačića: Doček 2019. uz Hladno pivo i Četiri tenora

Hladno pivo ove godine obilježava 30. godina karijere, a kao kruna za njihov okrugli rođendan bit će nastup na Trgu bana Jelačića

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića i ove godine organizira se spektakularni doček Nove godine, a posjetitelje očekuje raznolika glazbena ponuda i tradicionalni ponoćni vatromet. Okupljene građane i goste glavnog hrvatskog grada u Novu će godinu uvesti DJ, Četiri tenora uz pratnju Revijskog orkestra te poznati bend iz zagrebačkog kvarta Gajnice – Hladno pivo.

Zagrijavanje na glavnom zagrebačkom Trgu počet će u 21.30 sati, a okupljene će zabavljati renomirani DJ-i okupljeni u projektu DJ Akademija. DJ Akademija je prva hrvatska škola za DJ- eve, pokrenuta još 2005. i jedina je takva institucija u ovome dijelu Europe. Akademija okuplja renomirane predavače sa golemim iskustvom rada u klubovima, a brojni polaznici koji su završili njihov program imali su prilike raditi u velikim klubovima i na brojnim manifestacijama poput Ultra Europe festivala.

Nakon seta elektronske glazbe na pozornicu stižu Četiri tenora – Đani Stipaničev, Marko Pecotić, Vladimir Garić i Filip Hozjak. Svoj glazbeni put Četiri tenora započeli su 2016. kada su bili gosti klapama u Lisinskom. Na tom koncertu oduševili su publiku koja ih je ispratila ovacijama i od tada Četiri tenora postala su prava atrakcija ljubitelja klasične, klapske i popularne pjesme. Četiri tenora, uz pratnju Revijskog orkestra i pod dirigentskom palicom Dinka Apellta, izvest će agramerske pjesme.

Uz tradicionalni vatromet u ponoć slijedi i čestitka gradonačelnika Milana Bandića koji će zajedno sa sugrađanima odbrojavati posljednje minute stare godine.

A sve posjetitelje centralnog zagrebačkog trga u Novu 2019. uvest će bend koji ove godine obilježava 30. godina karijere – Hladno pivo. U prva tri desetljeća ovaj je bend iz Gajnica uspio progurati punk-rock na vrhove top lista, iskrojiti glazbenu povijest cijele regije i jedan underground zvuk izvući iz klubova. Na okruglu obljetnicu u svom su gradu već održali niz slavljeničkih koncerata, a sve će biti okrunjeno nastupom na Trgu bana Jelačića.

»Pozivam sve na najbolji tulum u gradu«, rekao je zagrebački gradonačelnik dodavši kako prognostičari najavljuju dobro vrijeme za najluđu noć. Zoran Subotić, gitarist Hladnog piva je istaknuo kako mu je posebno drago što će godinu u kojoj slave 30. obljetnicu karijere Hladnog piva završiti upravo na Doček Nove 2019. u svom gradu.

PROGRAM:

DOČEK NOVE 2019. Trg bana Josipa Jelačića

  • 21:30  DJ Akademija
  • 22:30  Četiri tenora uz pratnju Revijskog orkestra (Dirigent Dinko Apellt)
  • 00:00  Čestitka gradonačelnika Grada Zagreba
    Vatromet
  • 00:15  HLADNO PIVO
  • 01:45  Kraj programa

(ZG-magazin)