Trešnjevka dobiva novi park za djecu zahvaljujući inicijativi građana

Trešnjevka dobiva novi park za djecu zahvaljujući inicijativi građana

Osigurano je 3,5 milijuna kuna, a radovi bi trebali početi već u rujnu

Travnata površina uz Selsku cestu, kod kućnog broja 92, uskoro će postati park za djecu zahvaljujući inicijativi i peticiji s više od 700 potpisa stanovnika Gradske četvrti Trešnjevka – sjever.

U subotnjem susretu s građanima zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek istaknula je kako je Grad bio upoznat s ovom inicijativom stanovnika pa je već proveden i urbanističko-arhitektonski natječaj na kojem je prvu nagradu dobilo rješenje autorica Marije Horvat, Dore Jerbić i Danice Selem. Ishođenje građevinske dozvole očekuje se uskoro, nakon čega će biti raspisan otvoreni postupak javne nabave za izvođenje radova na uređenju parka. Osigurano je 3,5 milijuna kuna, a radovi bi trebali početi već u rujnu ove godine.

U ime inicijatora, građana mjesnih odbora Ciglenica i Pongračevo, peticiju je zamjenici gradonačelnika predala članica Inicijative za bolji život Trešnjevke Marina Rakas Starčević, koja je ukazala na još neke probleme kvarta poput zahtjeva za uspornicima na cestama, potrebom za češćim dolascima komunalnih redara i sl. (zg-m)