Treći Tjedan dizajna Zagreb

Treći Tjedan dizajna Zagreb

3. Tjedan dizajna Zagreb, najveća je manifestacija posvećena dizajnu u Hrvatskoj. Ove će se godine održati od 3. do 8. svibnja sa središtem u Laubi i, susjednoj zgradi, Haubi.

Tjedan dizajna Zagreb najveće je događanje u Hrvatskoj posvećeno dizajnu. Održava se već treću godinu zaredom s ciljem povezivanja dizajnera i gospodarstvenika (B2B), te popularizacije dizajna u najširoj javnosti (B2C).Prošle godine Tjedan dizajna privukao je više od deset tisuća posjetitelja. Premda se središnji program uvijek održava u Laubi, treće izdanje održat će se u Laubi, susjednoj Haubi, te po prvi puta i na desetak lokacija u samom središtu Zagreba. Tjedan dizajna Zagreb promovira Zagreb kao regionalno središte kreativnih industrija, proširuje turističku ponudu i sudjeluje u pozitivnom brendiranju Zagreba.

Na ovogodišnjem Tjednu dizajna Zagreb regija partner su nordijske zemlje, a svaki će dan biti posvećen određenoj temi. Neće nedostajati bogatih i zanimljivih sadržaja, proizvoda i projekata, domaćih i međunarodnih izložbi namještaja, a održavat će se i konferencije, paneli i takozvana mini događanja u samom središtu grada.

U petak, 6. svibnja, Tjedan dizajna Zagreb po prvi puta organizira Noć dizajna na više od trideset lokacija po cijelom Zagrebu. Tjedan dizajna Zagreb 2016. ima i humanitarni karakter, naime, pomaže udruzi Europa Donna prikupiti sredstva za aparat za intraoperativno zračenje.

Tek jedan zanimljiv detalj, u Cesarčevoj, kod Europskog trga, bit će izložena Glamping kupola (glamurous camping). Riječ je o projektu u suradnji sa kupole.hr. Kupola će biti u potpunosti opremljena namještajem i uporabnim predmetima domaćih tvrtki. Tjedan dizajna prigoda je za okupljanje svih ljubitelja dizajna te stučnjaka iz tog područja, odnosno mjesto za druženje i razmjenu iskustava o ulozi dizajna u pokretanju gospodarstva.

Za sve ljubitelje skandinavskog dizajna, regija partner nordijske zemlje (Danska, Finska, Norveška, Švedska), pripremile su zajedničku izložbu na kojoj će izlagati inovativne proizvode koji su djelo njihovih suvremenih dizajnera.

3. Tjedan dizajna Zagreb (2016.) održat će se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića, Turističke zajednica Grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore na više od četiri tisuće četvornih metara u Kući za ljude i umjetnost „Lauba“ i susjednoj zgradi „Hauba“.

Više o nadolazećem Tjednu dizajna Zagreb provjerite na njihovim internetskim stranicama: www.tjedandizajna.com

(Zg magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni