Treba li novinarima beneficirani radni staž?

Treba li novinarima beneficirani radni staž?

Neka zanimanja poput rudara, ložača parnih lokomotiva ili pak radnika na visokim pećima odavno su prestala postojati i brisat će se s popisa dok će se za druga, poput pjeskarenja pa i zanimanja snimatelja i kamermana, provesti procjena opravdanosti primjene beneficiranog radnog staža

Treba li novinarima, obzirom na njihov zahtjevan i stresan posao, osigurati beneficirani radni staž, pitanje je koje će ponovno biti otvoreno u sklopu rasprave o novom zakonu o stažu s povećanim trajanjem, odnosno beneficiranom radnom stažu. Novi zakon trebao bi biti donesen na jesen i stupiti na snagu s prvim danom sljedeće godine, najavljuju iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Već u lipnju trebala bi biti osnovana radna skupina sastavljena od stručnjaka i predstavnika socijalnih partnera koja će raditi na tekstu novog zakona, javlja Hina. Ministar Mirando Mrsić za ovu je agenciju izjavio kako se novim zakonom želi uvesti red i transparentnost u sustav beneficiranog radnog staža, koji je desetljećima nepromijenjen i zastario.

Neka zanimanja poput rudara, ložača parnih lokomotiva ili pak radnika na visokim pećima odavno su prestala postojati i brisat će se s popisa dok će se za druga, poput pjeskarenja pa i zanimanja snimatelja i kamermana, provesti procjena opravdanosti primjene beneficiranog radnog staža. “Za sva takva zanimanja, kao i za druga zanimanja očekujemo prijedloge, a o svemu ćemo pitati struku u razmotriti je li potrebno da im se odobri beneficirani radni staž”, rekao je Mrsić za Hinu. (zg-m/hnd)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni