Treba li nam cjepivo protiv vakcinacije?

Treba li nam cjepivo protiv vakcinacije?

Hrvatsko bioetičko društvo i suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku pozivaju na na posljednju tribinu ovogodišnjeg ciklusa Bioetički utorak a temu Treba li nam cjepivo protiv vakcinacije? Susret će se održati danas (utorak, 7. lipnja), s početkom u 17.30 sati, u Konferencijskoj dvorani Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (2. kat Knjižnice Fakulteta, Ivana Lučića 3, Zagreb).

O temi tribine:

Posljednjih su se godina rasprave na temu cjepiva i obaveznog cijepljenja, a naročito obaveznog cijepljenja djece, rasplamsale širom svijeta. Oštro suprotstavljene strane sve slabije međusobno komuniciraju. Slično se događa u Hrvatskoj, gdje se s različitih pozicija daju ekstremno različite sugestije, što izaziva veliku zbunjenost u javnosti. Cilj tribine je ukazati na različite dimenzije ove problematike, pokušati rasvijetliti razloge odabira i posljedice za sve strane, te time doprinijeti stručnoj i javnoj raspravi o znanstvenim i društvenim aspektima cijepljenja.

Gostuju:

Ivana Delaš, dr. vet. med.

(Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata, inicijativa Cijepljenje – pravo na izbor, Zagreb)

Lidija Gajski, dr. med.

(specijalist interne medicine, Zagreb)

Ivana Marasović Šušnjara, dr. med.

(specijalist javnog zdravstva, Split)

prof. dr. sc. Goran Tešović, dr. med.

(specijalist pedijatrijske infektologije, Zavod za infektivne bolesti djece, Klinika zavoda za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’, Zagreb)

Tribinom će moderirati Maja Vejić i Luka Perušić.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni