Traži se tvrtka koja će brinuti o gradskim jarbolima

Traži se tvrtka koja će brinuti o gradskim jarbolima

Grad Zagreb javnom nabavom traži tvrtku koja će se sljedećih godinu dana brinuti o jarbolima za zastave.

Većina Zagrepčana prilikom putovanja i ne obrati pozornost na brojne zastave koje vijore iznad prometnica, a na čije se postavljanje i održavanje godišnje iz gradske blagajne izdvaja gotovo pola milijuna kuna. Zadaća za koju se traži izvođač podrazumijeva dakle pregled oko 150 jarbola na svih 27 mjesta na kojima su trenutačno postavljeni po gradu, prenosi Večernji list.

Usto idu i čišćenje te popravak, zamjena trošnih dijelova… Odabrani izvođač morat će fotografirati sadašnje stanje jarbola, skinuti hrđu s njih, učvrstiti labave dijelove, nabaviti, dopremiti i ugraditi beton, odvesti višak zemljanog materijala od iskopa, postaviti armaturu i šablone. Pregledavat će ih se i podmazivati jednom mjesečno, a prati jednom godišnje. U cijenu je uključena i privremena montaža ljestvi i platforme, upotreba autodizalice te svi rezervni dijelovi koji se ne mogu predvidjeti. No, u Gradu napominju kako je riječ tek o okvirnoj brojci i kako bi ona na kraju trebala ispasti manja, piše Večernji.

Rok za dostavu ponuda 26. je kolovoza, a odluku o svom izboru Grad mora donijeti najkasnije devedeset dana nakon toga. (ZG-m)

Komentiraj

*