Traži se odbjegli kraljevski piton

Traži se odbjegli kraljevski piton

Azil Dumovec je na svom Facebook profilu u srijedu objavio da je u ponedjeljak u zagrebačkim naselju Markuševec nesao kraljevski piton koji još uvijek nije pronađen.

– Zove se Zoe, ima 3 godine i duga je oko metar. Sunčala se u vrtu, no kad je njezina vlasnica nakratko okrenula glavu, zmija je odgmizala u nepoznato.

To se dogodilo u ponedjeljak, a nakon što ju je vlasnica bezuspješno pokušavala naći, moli našu te pomoć građana. Ako uočite Zoe, ne strahujte.

Nazovite nas i mi ćemo je nježno preuzeti. Iako vam Zoe najvjerojatnije ne bi učinila ništa, budući da je riječ o životinji koju ne poznajete, nemojte je dirati – poručili su iz azila.

Napominju da je riječ o zmiji koja je čest kućni ljubimac među ljubiteljima gmazova. Dodaju da je kraljevski piton gotovo posve bezopasan za čovjeka.

– Nije otrovan ni agresivan. Hrani se glodavcima. Ako je kućni ljubimac, najčešće su mu na jelovniku miševi. Ljude ne napada, a do eventualne ozljede čovjeka može doći uistinu slučajno – pri hranjenju pitona mišem. Kraljevski je piton spora zmija što znači da se ne može brzo zaštititi, tj. pobjeći ako je čovjek napadne. Molimo vas zato da zaštitite Zoe ako na nju naiđete u Markuševcu – navodi se u objavi.

https://www.facebook.com/223460144347859/photos/a.224044120956128/3899196020107568/

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni