Traži se nova uprava ZET-a

Traži se nova uprava ZET-a

Do kraja tjedna bit će raspisan javni natječaj za novog direktora i upravu ZET-a, najavio je danas zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Napomenuo je da je Skupština trgovačkog društva razriješila Nadzorni odbor ZET-a i imenovala novi te je donijela odluku o raspisivanju natječaja za novu upravu.

Gradonačelnik je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi pozvao sve zainteresirane, koji će ispunjavati uvjete i misle da mogu voditi ZET bolje nego dosad da se jave na natječaj.

Troje novoizabranih članova NO-a ZET-a su stručnjak za javni prijevoz Marko Slavulj, stručnjak za trgovačko, radno i imovinsko pravo te javne nabave Marko Borsky. Tu je i stručnjakinja za poreze i financije Sanja Stojić.

Tomašević je podsjetio da se ZET pretežno financira od gradskih subvencija. Godišnji rashodi tog trgovačkog društva iznose oko 1,1 milijardu kuna, a Grada ga subvencionira sa 790 milijuna kuna.

Iako bi se ostatak trebao pokrivati od prodaje karata, ZET je, prvenstveno zbog COVID-19 pandemije, zabilježio dodatni pad prihoda. Stoga je u rebalansu gradskog proračuna osigurano još 80 milijuna kuna za javnog gradskog prijevoznika, napomenuo je Tomašević.

Ustvrdio je kako smanjenje broja ljudi u javnom prijevozu i povećanje automobilskog prijevoza nije dobar trend te ga treba preokrenuti. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI

Odgovori

You have to agree to the comment policy.