Traži se nova lokacija za Hipodrom

Traži se nova lokacija za Hipodrom

Zagrebački konjički savez će u roku od 15 dana nadležnom gradskom uredu dostaviti tehničke uvjete za sportsku građevinu koja bi zadovoljila najviše standarde za bavljenje konjičkim sportom, a radi utvrđivanja potencijalne nove lokacije Hipodroma

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održao je u srijedu, 3. srpnja sastanak s predstavnicima konjičkih klubova i predsjednikom Zagrebačkog konjičkog saveza, priopćeno je sinoć iz Ureda gradonačelnika.

Navodi se kako je na sastanku u Gradskoj upravi postignut dogovor oko smještaja konja i pravnog statusa korisnika Hipodroma kao i smjernice u vezi potencijalne nove lokacije Hipodroma.

Slijedom dogovorenog, Ustanova Upravljanje sportskim objektima mora regulirati formalno-pravne odnose vlasnika konja (privatnih osoba/klubova) s Hipodromom.

Korisnici Hipodroma koji imaju sklopljene pravovaljane Ugovore o smještaju konja koristit će Hipodrom, sukladno odredbama Ugovora, do početka radova na istom.

Dogovoreno je da će Zagrebački konjički savez u roku od 15 dana Gradskom uredu za strategijsko planiranje i razvoj Grada dostaviti tehničke uvjete za sportsku građevinu koja bi zadovoljila najviše standarde za bavljenje konjičkim sportom, a radi utvrđivanja potencijalne nove lokacije Hipodroma.

Nakon toga, spomenuti gradski ured će raspisati Javni poziv za iskazivanje interesa za novu lokaciju za provođenje programa konjičkog sporta. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni