Traži se najuzornija seoska žena

Traži se najuzornija seoska žena

Najuzornija seoska žena Zagrebačke županije treba imati između 25 i 65 godina. Osim što mora biti hrvatska državljanka, koja živi na selu, ona treba uživati ugled u svojoj sredini, imati lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvoditi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvarati umjetnička djela

(Ivana Jurić – najuzornija seoska žena Hrvatske za 2014. godinu)

Zagrebačka županija u srijedu je raspisala natječaj za Najuzorniju seosku ženu Zagrebačke županije za 2015. godinu. Prve tri izabrane uzorne seoske žene na županijskom izboru bit će ujedno i predstavnice Zagrebačke županije na državnom Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu za 2015. godinu, koji će se ove godine održati 10. listopada u mjestu Đurići, u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Zagrebačka županija će nagraditi izabranu najuzorniju seosku ženu za Zagrebačku županiju i njezine dvije pratilje novčanim nagradama. Prošle godine državnu je titulu odnijela Ivana Jurić tada tridesetdvogodišnja komercijalistica i majka četvero djece iz Vukovarsko-srijemske županije.

Natječaj je otvoren do 28. travnja ove godine. Najuzornija seoska žena Zagrebačke županije treba imati između 25 i 65 godina. Osim što mora biti hrvatska državljanka, koja živi na selu, ona treba uživati ugled u svojoj sredini, imati lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvoditi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvarati umjetnička djela. Ujedno treba biti poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života, obitelji i zajednice te treba pomagati drugim ženama raznim savjetima i idejama, a da do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Najuzorniju seosku ženu za Zagrebačku županiju, zajedno sa dvije pratilje, izabrat će Stručni sud Izbora za najuzorniju ženu Zagrebačke županije, na temelju zaprimljenih prijava, životopisa i razgovora s kandidatkinjama.

Prijava mora sadržavati: ime i prezime kandidatkinje, adresu stalnog boravka, kontakt podatke, datum i godinu rođenja, bračno stanje, broj djece, zanimanje, državljanstvo, kratak životopis.

Zainteresirane kandidatkinje svoje prijave trebaju poslati na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo – za Izbor najuzornije seoske žene Zagrebačke županije Ulica grada Vukovara 72/V 10 000 Zagreb ili faxom na broj: 01/6009-474 ili e-mailom na g.matasin@zagrebacka-zupanija.hr.

Inače, diljem svijeta 15. listopada obilježava se kao Svjetski dan seoske žene. Od 2000. godine taj značajan datum obilježava se i u Republici Hrvatskoj, a projekt je započeo upravo u Zagrebačkoj županiji. Ovim projektom želi se skrenuti pozornost čitavom društvu koliko seoske žene zapravo doprinose i kolika je njihova uloga u održavanju i oživljavanju ruralnih područja. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni