Traži se najbolji

Traži se najbolji

Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije poziva na jubilarnu 10. manifestaciju “Kosci za kosce” koja će se održati u subotu, 4. kolovoza od 17 sati na Odranskom polju u Selcu, Veleševec, Orle, kod lovačkog doma LD „Patka“.

Posjetitelje očekuje natjecanje u košnji ručnom kosom, vožnja konjskim zapregama uz rijeku Odru, predstavljanje rezultata istraživanja ptice kosac u Odranskom polju, informacije o statusu projekta obnove drvenog mosta na rijeci Odri te prikaz kako je nekad košnja izgledala i što je bio čiji zadatak.

U sklopu manifestacije održat će se i natjecanje u košnji ručnom kosom s ciljem očuvanja prirodnih staništa ptice kosac koja je specifična po tome što se gnijezdi na livadama uz vlažna staništa. Zbog toga su kosci (i ptica i čovjek) svojevrsni simbola suživota ljudi i prirode. Prijaviti na natjecanje se mogu i oni manje vješti zato što žiri ocjenjuje i umjetnički dojam a nagrade su spremne. Prijave traju do 3. kolovoza 2018. godine na mail zeljka@zeleni-prsten.hr ili na broj 099/3375-134.

Program:

17:00 Svečano otvorenje 10. jubilarne manifestacije

  • Predstavljanje rezultata istraživanja ptice kosac na Odranskom polju
  • Informacije o projektu „Obnova drvenog mosta na rijeci Odri“
  • Dodjela priznanja i zahvalnica
  • Prikaz košnje ručnom kosom i vožnja konjskim zapregama uz rijeku Odru

18:00 „Traži se najbolji…“ – natjecanje u košnji

20:00 – druženje i lovačka zabava LD „Patka“

(zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni