Traži da se provede istraga oko smrti Milana Badnića

Traži da se provede istraga oko smrti Milana Badnića

Stjepan Perko je DORH-u podnio prijave protiv Natalije Prica i još troje

Stručnjak za zaštitu osobnih podataka Stjepan Perko iz Zagreba danas je Državnom odvjetništvu RH podnio kaznenu prijavu protiv Natalije Price, pulmologa Gzima Redžepija, Sergeja Ivanovića i još nepoznate osobe, javlja 24 sata.

Perko kaže da je kaznenu prijavu podnio kao građanin je želi znati zašto postoji toliko različitih verzija oko smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Dodaje kako je na DORH-u da utvrdi točne okolnosti smrti gradonačelnika.

Ustvrdi je kako »postoji niz ljudi koje treba ispitati« te da se »Hitna pomoć ne može pozivati na Opću uredbu o zaštiti podataka (GDPR) jer se radi o preminuloj osobi«.

»Kaznena prijava je protiv doktorice dentalne medicine Natalije Price, Sergeja Ivanovića, dr. medicine Redžepija i nepoznatog počinitelja«, rekao je Stjepan Perko, a prenosi 24 sata. »Treba preispitati službenu verziju događaja«, dodaje.

Perko se na prijavu odlučio kako bi se ispitale sve okolnosti smrti gradonačelnika jer postoji postoji niz kontradiktornih činjenica koje upućuju na sumnju da mu se možda nije na vrijeme pomoglo nakon srčanog udara od kojeg je preminuo.

»To je odgovornost službi koje rade za građane. Nitko nije zaslužio da mu se ne pomogne odmah. Treba sve ispitati i osigurati gradonačelniku čast u smrti«, zaključuje Perko.

Natalija Prica i Milana Vuković Runjić pored gradonačelnika Bandića na obilježavanju 150. obljetnice Zagrebačke filharmonije u HNK-u, 25. 2. 2021., svega tri dana prije gradonačelnikove smrti.  (Foto: zagreb.hr)

(ZG-m / Foto:zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni