Traže zapošljavanje osoba s Downovim sindromom odmah po završetku srednje škole

Traže zapošljavanje osoba s Downovim sindromom odmah po završetku srednje škole

Predstavnici Udruge za sindrom Down, predvođeni predsjednicom Natalijom Belošević, danas su u povodu Svjetskog dana sindrom Down i 20. godišnjice Udruge posjetili Gradsku upravu i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Na sastanku je predsjednica Belošević izvijestila gradonačelnika o radu i planovima Udruge koja zastupa interese osoba s Downovim sindromom na području Zagreba i Županije te kako potiče njihovo uključivanje u sve segmente života u zajednici.

»Zahvaljujem gradonačelniku na dobroj suradnji koju naša udruga ostvaruje s Gradom. Udruga je prije tri godine dobila od Grada novi prostor, a s gradonačelnikom smo dogovorili izmjenu stolarije koja će biti realizirana do kraja veljače«, rekla je predsjednica Belošević. Također je istaknula kako je jedan od glavnih ciljeva Udruge da se osobe s Downovim sindromom zapošljavaju nakon završene srednje škole, a u čemu ih je gradonačelnik podržao.

»Jedan od prioriteta Grada je da djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom integrira u sva područja života, a o čemu smo na sastanku i razgovarali. Potpunu integraciju im omogućujmo zapošljavanjem i oni tada izlaze iz sustava socijalne skrbi. Za svoja zvanja su se školovali te su osposobljeni pa im treba pružiti priliku«, rekla je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić te je dodala će se 21. ožujka Grad pridružiti Udruzi u obilježavanju Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom te će i tako poduprijeti njihove napore u podizanju svjesnosti o ovome sindromu.

Udruga za sindrom Down Zagreb broji više od 240 članova, a svakodnevno organizira raznovrsne igraonice i radionice te održava edukacijsko-rehabilitacijske i logopedske vježbe. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni