Traže smjenu Uprave Zagrebačkog holdinga

Traže smjenu Uprave Zagrebačkog holdinga

Sindikalci ocjenjuju da je izdvajanje Vodoopskrbe i odvodnja, GSKG-a i AGM-a iz Holdinga samo pravna smicalica vlasnika kojom se želi postići radikalno smanjenje radničkih prava

Čelnici sindikata koji djeluju u sklopu Zagrebačkog holdinga d.o.o. danas su ispred Stare gradske vijećnice dijelili letke gradskim zastupnicima u kojima upozoravaju na drastično smanjenje materijalnih i drugih prava koje prijeti radnicima izdvojenima iz Holdinga u zasebna društva. Riječ je o tvrtkama Vodoopskrba i odvodnja, GSKG i AGM koji su 8. studenoga 2013. izdvojeni iz Zagrebačkog holdinga. U Sindikatu komunalnih radnika Hrvatske, Novom sindikatu i Nezavisnom sindikatu radnika Zagrebparkinga tvrde kako još nije istekao rok valjanosti Temeljnog kolektivnog ugovora te se pozivaju na članak 88. TKU-a, prema kojem za radnike izdvojenih društava ne važi ograničenje primjene TKU-a na najviše godinu dana.

Sindikalisti navode kako su izdvajanjem tih društava iz Holdinga samo prividno nastupile statusne promjene. »Jeli se promijenio vlasnik da bi se govorilo o prenošenju ugovora na novog poslodavca? Nije, vlasnik nam je i nadalje Grad Zagreb. Jeli se promijenila Uprava? Nije, jer su s izdvajanjem tih društava i osnivanjem novih trgovačkih društava sva upravljačka prava prenesena na zagrebački holding d.o.o. Tko je tu, dragi zastupnici lud?«, pitaju se sindikalisti.

Ocjenjuju da se radi o pravnoj smicalici vlasnika kojom se želi postići radikalno smanjenje radničkih prava te iz tog razloga traže hitnu smjenu cjelokupne Uprave Zagrebačkog holdinga, »nedorasle da vodi tu zagrebačku mega-tvrtku«.

Kao dokaz te »nesposobnosti« dijelili su i razglednice s naslovom »Pozdrav iz Zagreba« sa slikama 16 divljih odlagališta glomaznog otpada na području grada Zagreba.

 (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni