Traže provjeru privatizacije Brodarskog instituta

Traže provjeru privatizacije Brodarskog instituta

Udruga građana Sigeta, predvođena Tomislavom Vukojom i Gordanom Pasanec u srijedu je podnijela prijavu Državnom odvjetništvu, odnosno USKOK-u protiv uprave Brodarskog instituta i te Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada.

Pritom su izjavili kako je spomenuta udruga napravila najznačajniji korak vezan uz uzurpiranje zelene površine u Sigetu na kojoj se planira gradnja poslovnog kompleksa, odnosno trgovačkog centra.

»Vjerujemo u institucije ove zemlje te tražimo provjeru privatizacije Brodarskog instituta od samog početka«, rekao je Tomislav Vukoja.

Gordana Pasanec kaže kako traže da se ispitaju sve nepravilnosti u posljednjih šesnaest godina te smatra da do trenutne situacije ne bi bilo da se pravovremeno reagiralo. Osim toga, Udruga građana Sigeta traži ispitivanje uprave jer drže da je situacija slična onoj koju smo vidjeli kod Agrokora.

Traže i provjeru Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada. Smatraju da je upravo taj ured odgovoran za nezakonito djelovanje, prilikom koje je nezakonito dodijeljena zemlja tvrtki Castrum nekretnine d.o.o., a to je, kako tvrde,učinjeno za vrijeme javnog čitanja Generalnog urbanističkog plana.

Pasanec je novinarima najavila kako će predstavnici udruge imati što za reći o ovoj temi i u Gradskoj skupštini. (M. K.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni