Traže pomoćnike u nastavi za 800-tinjak djece s poteškoćama

Traže pomoćnike u nastavi za 800-tinjak djece s poteškoćama

Na Europskom trgu u subotu prosvjed »Škola za sve!«

Facebook inicijativa „Škola za sve!“ organizira prosvjed građana koji će se održati u subotu 14. rujna 2019. u 10:00 sati na Europskom trgu u Zagrebu. Članovi inicijative su roditelji djece s teškoćama, pomoćnici u nastavi, učitelji, socijalni rehabilitatori te više udruga i građanskih inicijativa.

Povod za prosvjed su zahtjevi za pomoćnike u nastavi koje su podnijeli roditelji i škole za gotovo 800 djece s teškoćama, a koje Ministarstvo znanosti i obrazovanja nije riješilo do početka nove školske godine. Organizatori prosvjeda napominju kako se to ne događa prvi put.

Smatraju da je na ovaj način u neravnopravan i diskriminirajući položaj, kad je o mogućnostima za obrazovanje riječ, dovedeno 800 djece s teškoćama, a 800 pomoćnika u nastavi su bez ugovora, odnosno posla. Također, više je tisuća roditelja, učitelja i stručnih suradnika školama u nepotrebnom stresu jer ne mogu obavljati svoje dužnosti i obveze niti pružati odgovarajuću skrb u radu s djecom koja su do sada imala pomoćnike u nastavi.

Roditelji djece s teškoćama u razvoju zahtijevaju ravnopravnost i jednake mogućnosti za svu djecu u odgojno-obrazovnom sustavu.

Više na: https://www.facebook.com/Inicijativa-Škola-za-sve-102973731095342/

(zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni