Traže odgodu iseljenja Cibone

Traže odgodu iseljenja Cibone

Grad Zagreb zatražio je da se Cibona do 30. travnja iseli iz Košarkaškog centra Dražen Petrović, odnosno svih prostora koje trenutno koristi (uredi, svlačionice i dr.), upozorili su na današnjoj konferenciji za novinare čelnik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić i stranački gradski zastupnik Kristijan Jelić.

Razlog odluke o iseljenju je neuredna dokumentacija Kluba s dokazima o namjenskom trošenju dotacija iz gradskog proračuna. Naime, Cibona se ove godine nije mogla prijaviti na natječaj javnih potreba (u svrhu odobravanja prava na korištenje dvorane) jer je jedan od preduvjeta za uspješnu prijavu upravo uredna dokumentacija.

Nakon što je bivša uprava godinama lutala i krajnje netransparentno trošila novce te katastrofalno vodila klub, konačno se počelo nazirati svjetlo na kraju tunela u Košarkaškom klubu Cibona. Nova uprava Cibone predstavila je javnosti planove za konsolidaciju kluba priznajući da postoji financijski manjak u iznosu od 37 milijuna kuna, koji su uz pomoć investitora spremni sanirati do kraja aktualne sezone.

Stoga potez aktualne Gradske uprave smatraju »neodgovornim i destruktivnim«. »U ovom trenutku potrebno je hitno postojeći maćehinski odnos Gradske uprave prema Ciboni zamijeniti partnerstvom s klubom i zainteresiranim investitorom, čijim se financijskim sredstvima konačno mogu riješiti dugogodišnji problemi u poslovanju«, tvrde zagrebački HSLS-ovci.

Odgoditi iseljenje barem do kolovoza

Kristijan Jelić je od Gradske uprave zatražio odgodu provedbe odluke o iseljenju Cibone barem do kolovoza ove godine.

Darko Klasić je pak istaknuo kako je unatoč tome što je lani donesen do sad najveći gradski proračun »težak« oko 15 milijardi kuna, gradonačelnik Tomislav Tomašević odlučio uštedjeti upravo na sportu te njegovo financiranje smanjio za čak 50 milijuna kuna.

Od toga je, navodi Klasić, 20 milijuna kuna ušteda napravljeno u Zagrebačkom sportskom savezu, 10 milijuna kuna u Ustanovi upravljanje sportskim objektima i 20 milijuna kuna ušteda na vrhunskom sportu.

»Zagrebački sport obuhvaća oko 105.000 aktivnih sudionika , od kojih je 45000 registriranih sportaša te cca. 60000 rekreativaca , djece i mladeži. Poticanje masovnosti u sportu i posebno uključivanje što većeg broja djece osnova su za budući razvoj sporta u Zagrebu i državi«, naglasili su iz gradskog HSLS-a. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni