Transplantirane osobe postale kolateralne žrtve korone

Transplantirane osobe postale kolateralne žrtve korone

Pacijenti s transplantiranim organima u KB Dubrava poslali su podršku ministru zdravstva i medicinskom osoblju u borbi s Covidom-19, ali i upozorili na vlastito opasno čekanje.

Više desetaka osoba transplantiranih u KB Dubrava u otvorenom su pismu pohvalili rad ministra zdravstva Vilija Beroša i svih koji su uključeni u suzbijanje COVID-19 pandemije, kao i izbor ove bolnice za mjesto gdje će se u tehničkom i operativnom najbolje ispuniti standardi u liječenju te nove bolesti. Istaknuli su da se upravo ovdje nalazi „vrhunski akademski vrt znanstvenika i stručnjaka“, što su se sami uvjerili dok su spašavali njihove živote.

Posebne su čestitke zato odaslane i na adresu Transplantacijskog tima KB Dubrava. Istaknuli su da su oni za njih puno više od liječnika – anđeli čuvari koji čuvaju njihove živote, i koji im sada, nužno trebaju. Zaželjeli su da transplantacijski program što prije zaživi, i da oni, kao kolateralne žrtve dobiju natrag liječnike koji se doživotno brinu za njih. Naime, pribojavaju se da bi kao najranjivija skupina i sami mogli postati žrtve koronavirusa.

„Šaljemo vam i slike ovogodišnjih transplatiranih osoba”, napisali su, „koje imaju potrebu baš kao i druge desetine transplatiranih osoba susret sa svojim liječnicima s kojima imamo neraskidive veze i razvijenu višu razinu povjerenja. Hvala vam na lijepim riječima koje nam upućujete svakoga dana. Hvala vam što se nikada nećete umoriti da nam ponavljate što je dobro za sve nas. Čekamo i riječi koje će te uputiti pacijentima transplatacijskog programa KB Dubrava gdje će moći doći i provjeriti svoje stanje jer si mi ne možemo priuštiti čekanje”, poručili su. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni