Tramvaji opet voze preko Trga

Tramvaji opet voze preko Trga

S današnjim danom, 2. srpnja uspostavljen je tramvajski promet kroz uže središte Zagreba, koji je od 22. ožujka privremeno bio obustavljen zbog posljedica potresa.

Sve tramvajske linije koje su prometovale izmijenjenim trasama, od četvrtka su vraćene na svoje uobičajene trase.

»Nakon što su stručne službe izvršile detaljne preglede i otklonile opasnosti koje su prijetile nakon potresa, a ekipe ZET-a obavile provjeru ispravnosti tramvajskih kolosijeka i naponske mreže, od četvrtka, 2. srpnja, tramvaji će ponovno voziti Jurišićevom, Ilicom, Praškom i Trgom bana Josipa Jelačića«, priopćeno je iz ZET-a.

Također, u promet se vraća i linija 13 (Kvaternikov trg – Žitnjak), dok će istovremeno biti ukinute izvanredne autobusne linije 608 (Trg žrtava fašizma – Vlaška – Kvaternikov trg) i 611 (Glavni kolodvor – Praška).

U tijeku su još završni radovi na redovnom održavanju kolosijeka na središnjem gradskom trgu, a koji ne utječu na prometovanje tramvajskih linija.

Sve linije vozit će prema važećem ljetnom redu vožnje, koji je dostupan na našoj internetskoj stranici www.zet.hr.

Iz ZET-a putnike još jednom pozivaju da se pridržavaju Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite o obvezi nošenja medicinske maske ili maske za lice u javnom prijevozu, a dezinfekcija vozila će se kao i do sada provoditi tri puta na dan, a bit će i provjetravana ne bi li se smanjila mogućnost širenja zaraze koronavirusom. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni