Tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu održava se 13. rujna

Tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu održava se 13. rujna

Hodočašću će i ove godine prisustvovati oko 1500 članova zagrebačkih kulturno-umjetničkih i lovačkih društava te vatrogasaca

U zagrebačkoj Gradskoj upravi gradonačelnik Milan Bandić održao je koordinaciju sa svim mjerodavnim službama i institucijama, ususret tradicionalnom 284. Zavjetnom hodočašću grada Zagreba u nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici koje će se održati 13. rujna.

Hodočašću će i ove godine prisustvovati oko 1500 članova zagrebačkih kulturno-umjetničkih i lovačkih društava te vatrogasaca koji bogatim narodnim nošnjama i uniformama u procesiji i na misnome slavlju svjedoče o raskošnoj zagrebačkoj i hrvatskoj kulturnoj tradiciji.

Svi oni će se zajedno s gradonačelnikom pridružiti Zavjetnoj procesiji koja u 11,00 sati kreće od kapele Ave Maria prema otvorenom prostoru, gdje će u 11,30 sati početi misno slavlje što će ga predvoditi uzoriti kardinal Josip Bozanić. (zagreb.hr/zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t