Tradicionalno druženje u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Tradicionalno druženje u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Zagreb ima sve više zaposlenih osoba s invaliditetom što im poboljšava kvalitetu života i čini grad Zagreb gradom za sve

U Staroj gradskoj vijećnici u četvrtak je održano tradicionalno druženje u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Uz predstavnike udruga osoba s invaliditetom, druženju su prisustvovali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor, članica predsjedništva Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske Marica Mirić i zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Boris Jakov Geričić.

Osim što su iznijeli probleme s kojima se svakodnevno susreću, predstavnici udruga nisu propustili pohvaliti Grad koji je prepoznao njihove potrebe i svakodnevno im pruža potporu i razumijevanje.

“Sretan sam što smo se i ove godine okupili na prijemu da napravimo inventuru svega što smo radili u protekloj godini. Nakon našeg druženja, sugestija, prijedloga, ali i kritika, opći dojam je da smo radeći zajedno napravili dosta, ali i da nas u budućnosti očekuje još posla”, zaključio je gradonačelnik dodavši da će se 23. prosinca svi ponovno naći u ZET-u kako bi riješili probleme koje se tiču prijevoza osoba s invaliditetom.

“U zadnjih 15 godina Grad je učinio enormne napore da poboljša kvalitetu života osobama s invaliditetom, od stanovanja, do rekreacije, sporta , unapređenja sustava prijevoza i pristupačnosti. U sljedećoj godini očekujemo od Grada da kroz novu zagrebačku strategiju ugradi sve one prijedloge koje je Odbor Ujedinjenih naroda dao Republici Hrvatskoj, a odnose se na lokalnu upravu. Zagreb ima sve više zaposlenih osoba s invaliditetom što im poboljšava kvalitetu života i čini grad Zagreb gradom za sve. Želja nam je da se nastavi s unaprjeđenjem javnog prijevoza da bude što prilagođeniji osobama s invaliditetom”, istaknula je Marica Mirić.

Glavna skupština Ujedinjenih naroda je u listopadu 1992. godine na zajedničkoj sjednici usvojila rezoluciju kojom je 3. prosinca proglašen Međunarodnim danom osoba s invaliditetom kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu. (zagreb.hr/zg-m)