Tradicionalno čišćenje Jaruna nakon kupališne sezone

Tradicionalno čišćenje Jaruna nakon kupališne sezone

U čišćenju Jaruna sudjelovat će više od stotinu ronilaca iz Hrvatske i inozemstva, dok će cijeli događaj popratiti i magazin National Geographic Hrvatska

Jezero Jarun i ove će godine nakon kupališne sezone biti temeljito očišćeno zahvaljujući zaljubljenicima u ronjenje i ekologiju, okupljenih oko ronilačkog kluba “Roniti se mora” i “National Geographic Hrvatska”.

U subotu 03. listopada, od 10 do 17 sati, održat će se deseta ekološko-humanitarna akcija „Think Green“ tijekom koje se organizira i edukacija za mlade o ronjenju i potrebnoj opremi, životinjskom i biljnom svijetu u vodama te podvodnoj fotografiji.

„Danas kada se cijeli svijet suočava s globalnom krizom izumiranja koja prijeti ne samo prirodnom okruženju nego i ljudskoj populaciji, vrlo je važno kontinuirano ukazivati na važnost našeg prirodnog okruženja”, naglašavaju organizatori.

U čišćenju Jaruna sudjelovat će više od stotinu ronilaca iz Hrvatske i inozemstva, dok će cijeli događaj popratiti i magazin National Geographic Hrvatska. Organizatori najavljuju cjelodnevnu zabavu za velike i male, a pozivaju i građane da budu dio ovog događanja. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni