Tradicionalan prijem za polaznike Ratne škole Ban Josip Jelačić

Tradicionalan prijem za polaznike Ratne škole Ban Josip Jelačić

Gradonačelnik Milan Bandić je naglasio da Grad Zagreb s Hrvatskom vojskom i Ministarstvom obrane ima odličnu suradnju te zaželio da i ubuduće vlada mir, sigurnost i harmonija

Na tradicionalnom primanju u palači Dverce, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je polaznike 16. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić”, predvođene zapovjednikom Škole, brigadnim generalom Slavenom Zdilarom.

U pozdravnom govoru, gradonačelnik je uzvanicima zaželio ugodan boravak i uspješno školovanje, te izrazio zadovoljstvo što polaznike vojne škole može upoznati s kulturnim, društvenim i političkim životom Grada.

U posljednjih desetak godina Grad Zagreb je stekao veliki ugled za uspjehe u kulturi, turizmu, sportu, prometu , ekologiji i urbanizmu i primio ugledna međunarodna priznanja, te postao istinskom metropolom.  Također je naglasio da Grad Zagreb s Hrvatskom vojskom i Ministarstvom obrane ima odličnu suradnju te zaželio da i ubuduće vlada mir, sigurnost i harmonija.

Zahvalivši gradonačelniku što je i ove godine našao vremena za njih, brigadir Zdilar je naglasio kako se radi o najvišoj razini vojnog obrazovanja: Ratna škola je dostigla međunarodnu razinu školovanja, pa u ovom 16. naraštaju polaznika, uz časnike iz Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske, sudjeluju i časnici iz Republike Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Kosova.

Izobrazba traje jednu školsku godinu, a uz visoke vojne dužnosnike, na Ratnoj školi predaju i ugledni predstavnici akademske zajednice, a vanjski suradnici profesori i gosti predavači su i Predsjednik RH, Sabora i Vlade.

Uz gradonačelnika, prijemu su prisustvovali zamjenica Vesna Kusin, pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, pročelnik Stručne službe Vidoje Bulum i voditelj u Uredu za branitelje Miodrag Demo. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni