Toyotini roboti će pomagati u realizaciji OI 2020. u Tokiju

Toyotini roboti će pomagati u realizaciji OI 2020. u Tokiju

(Foto: Toyota)

Kompanija Toyota Motor Corporation je još u ožujku predstavila prve robote-pomagače koji će služiti kao potpora u održavanju Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2020. u Tokiju. Riječ je o projektu nazvanom »Tokyo 2020 Robot Project«, a sada je predstavljena cjelokupna gama tih mehatroničkih pomagača.

Među njima se ističu dva mačkolika robota-maskote: plavo-bijeli Miraitowa i ružičasto-bijela Someity. Njihov će zadatak biti iskazivanje dobrodošlice sportašima i službenim gostima, prepoznavanje ljudi putem kamere postavljene na glavi i odgovaranje očima, a vjerojatno i rukovanje s ljudima.

Humanoidni robot T-HR3 će pak gledateljima koji nisu u mogućnosti izbliza pratiti kretanje Miraitowe ili Someitya oponašati njihove kretnje u stvarnom vremenu. I ovaj će robot moći komunicirati s ljudima.

T-TR1 ća pak služiti kao virtualni robot za mobilnost ili teleprisutnost. On ima kameru iznad velikog zaslona na kojem će ljudima približiti događanja s terena, pa čak i omogućiti njihovu komunikaciju s ljudima na robotovoj lokaciji.

Terenski robot će se samostalno kretati i vraćati odbačene rekvizite kao što su koplja i kugle i sl. čime će olakšati posao ljudskom osoblju i poštedjeti ih od potencijalnih opasnosti.

Pripremio: B. Jagačić / Izvor: https://newsroom.toyota.eu/

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni