Toyota i BMW stvaraju novi “mini”

Toyota i BMW stvaraju novi “mini”

Premda zvuči začuđujuće, partnerstvo između Toyote i BMW-a je na pomolu; Toyota će, kako prenosi jedan specijalizirani američki portal, Nijemcima ustupiti motore i tehnologiju gorivih stanica, dok će BMW uslugu uzvratiti s potpuno novim modelom »supra« koji će se tehnološki oslanjati na novi BMW-ov Z4.

Automobile insider navodi kako su Nijemci i Japanci već počeli zajednički raditi na novim ulaznim hatchback modelima koji bi trebali upotpuniti niži rang Minijevih modela. Navodni naziv japansko-njemačkog proizvoda bit će »minor«, naziv kakav je nekada nosio »morris minor«, a taj bi se automobil mogao pojaviti na tržištu po cijeni od 15.000 dolara, što je za oko 5000 dolara manje od »minija«.

Ipak, časopis navodi kako je još prerano govoriti o tom »baby miniju«, ali da se na tome ipak radi svjedoči podatak da se našao na dnevnom redu voditelja BMW-ova odjela istraživanja i razvoja i člana upravnog odbora Klausa Fröhlicha.

Toyota je već prodaje svoje mališane »aygo« nove generacije u Europi, ali Mini u izgradnji vozila na toj platformi nije imao nikakvu ulogu. Umjesto toga, japansko-njemački dvojac će navodno tražiti novu platformu za troja vrata kakvoj bi se mogao dodati hibridni pogon. Automobil će stilom podsjećati na »mini rocketman« koncept kakav je prikazan na slici. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni