Torjanac: Odbor za nacionalne manjine je posve nefunkcionalan

Torjanac: Odbor za nacionalne manjine je posve nefunkcionalan

Nestranački gradski zastupnik i član Odbora za nacionalne manjine Marko Torjanac u utorak je, na konferenciji za novinare u Staroj gradskoj vijećnici, osudio govor mržnje koji se nedavno dogodio ispred Srpskog narodnog vijeća, kao i paljenje tjednika Novosti.

Torjanac je kazao da se na okupljanju simpatizera Autohtone Hrvatske stranke prava moglo čuti huškanje i ustaški pozdravi, a bilo je i ustaškog znakovlja.

Torjanac drži da ovakav događaj zahtijeva hitnu reakciju i osudu. Predložio je stoga da se sazove hitan sastanak o ovoj temi, što je predložio i predsjedniku Odbora za nacionalne manjine Ševku Omerbašiću, članu istog odbora Radenku Tomiću, ali članovima koalicije Bandić Milan 365 i HDZ.

»Ovo je izražavanje mog stava o ovoj temi, ali zahtijevam da se ona uputi u daljnju proceduru«, poručio je Torjanac.

On je još prije konferencije za novinare dobio pozitivan odgovor svih članova Odbora za nacionalne manjine, ali kaže kako do sastanka ipak neće doći jer je Omerbašić dobio lumbago. Bez njega, kaže Torjanac, »ne postoji kvorum, iako ih je u Odboru sedmero«.

Zbunjuje ga svi članovi nisu imenovani u spomenuti Odbor, što ga čini »potpuno nefunkcionalnim« pa to tijelo ne može zauzeti stav i poduzeti određene akcije o spomenutom problemu.

Razmatrao je i mogućnost da se na dnevni red Skupštine stavi i problem uništavanja javne imovine, osvrnuvši se pritom na ploču s natpisom Trga maršala Tita. Zaključio je, kako se nada da će bar trećina gradskih zastupnika podržati spomenuti prijedlog, te da će u roku od 15 dana, predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić sazvati izvanrednu sjednicu o zatraženim točkama.

M. Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni