Topao zagrljaj vrijedan 10 kuna

Topao zagrljaj vrijedan 10 kuna

Divovske plišane životinje koje gegaju i fotografiraju se s djecom, ali i odraslima dio su ovogodišnje ponude Adventa u Zagrebu.

Na središnjem zagrebačkom trgu spazili smo sjevernog medvjeda, dok je nešto niže na Ilici prema Nami objektivima mobitela pozirala djeci također neodoljiva divovska panda.

Mališani brzo hitaju ka ovim umjetnim životinjama koje ih privlače kao magnet, samo što entuzijazam roditelja splašnjava kad saznaju da se fotografiranje naplaćuje po 10 kuna. Nešto niže na Trgu se s dječicom naslikava i čovjek odjeven u Djeda Božićnjaka, koji to zadovoljstvo također naplaćuje.

Moramo primijetiti da je prijašnjih godina bilo hodajućih plišanaca (npr. pingvina) s kojima su se djeca mogla besplatno fotografirati, doduše bili su skromnijih dimenzija. Ali zašto ne naplaćivati, kad se može?

Posvemašnja konzumerizacija Božića nam je nekako prisjela nakon što smo, također na Trgu, bili primorani pojesti skupu, ali vrlo hladnu kranjsku kobasicu i to na prljavoj klupici zatrpanoj kojekakvim smećem te fritulama koje (ma zamislite!) nisu poskupile, samo kao da su porcije iz godine u godinu sve skromnije i skromnije. Ili nam se to možda samo čini?

(BoJa)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni