Tony Hsieh – milijunaš koji živi u kamp kućici

Tony Hsieh – milijunaš koji živi u kamp kućici

»Sada puno više viđam moje susjede nego ranije kada sam živio u kući u predgrađu ili u stambenoj zgradi«, izjavio je za Las Vegas Review Journal u siječnju

Foto: Jeff Scheid / Las Vegas Review-Journal

Tony Hsieh, glavni izvršni direktor tvrtke Zappos s mrežom vrijednom oko 840 milijuna dolara mogao bi bez problema posjedovati neki karipski otok ili velebnu nekretninu s pogledom na ocean. Umjesto toga, direktor online trgovine odjeće i obuće Zappos.com odlučio je pustiti korijenje na manje ekskluzivnoj lokaciji: prašnjavom parku za kamp kućice u Las Vegasu.

»Sada puno više viđam moje susjede nego ranije kada sam živio u kući u predgrađu ili u stambenoj zgradi«, izjavio je za Las Vegas Review Journal u siječnju.

No budimo pošteni, on posjeduje park površine 4046 četvornih metara u kojem je udomljeno 30 srebrnih kamp-kućica marke Airstream, koje Hsieh iznajmljuje računalnim programerima.

Tony Hsieh (Izvor: Wikipedija)

Tony Hsieh (Izvor: Wikipedija)

Hsieh – sin tajvanskih imigranata i vlasnik diplome s Harvarda – spustio se s lukszunog apartmana na 23. katu i smjestio u kamp prikolice te je pritom poveo i svoju kućnu ljubimicu – alpaku.

Prikolica Airstream od 18,5 »kvadrata« košta u maloprodaji oko 48.000 dolara. Unutrašnjost je moderno opremljena s drvenim umecima, aparatima od nehrđajčeg čelika, Bluetooth stereo uređajem i dva televizora.

Unutar parka svake se večeri pali vatra i gledaju se projekcije filmova, obično akcijskih, na velikom zaslonu. Ponekad se okupi samo nekoliko ljudi, a ima večeri kada ih bude i na desetke, iz svih krajeva.

Ovakav potez nekonvencionalnog direktora navodno nije bio nikakvo iznenađenje onima koji ga poznaju. Hsieh je notorno štedljiva osoba koja radi za 36.000 dolara godišnje u zamjenu za autonomiju da vodi Zappos na svoj način i pod svojim uvjetima, piše Times.

»Novac je Tonyju samo način za postizanje cilja«, rekao je za Business Insider Erik Moore, Zapposov investitor. »Novac mu jednostavno nije bitan. Kada bi mu ostao samo milijun dolara, on bi potrošio 999.999 da mu posao u Vegasu opstane On će biti jednako zadovoljan i samo s jednim dolarom u banci, okružen ljudima kojima je stalo do njega«. (zg-magazin)