Tomislavov dom – moguća lokacija karantene za korona virus?

Tomislavov dom – moguća lokacija karantene za korona virus?

Na pitanje kako komentira navode da će jedna od tih jedinica biti Tomislavov dom na Sljemenu, Majić je rekla da će Grad Zagreb i Nacionalni stožer pravovremeno i točno informirati javnost te da će se pripremiti po protokolu i proceduri

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba izvijestio je u četvrtak kako su spremni za pružanje logističke podrške u slučaju širenje korona virusa, a ona se odnosi na osiguranje prometnica, infrastrukture kao i eventualnog stavljanja imovine Grada i objekata u potencijalne jedinice izolacije.

“Jako je važna vertikala komunikacije da svatko zna što radi u okviru svojih ingerencija i upravo to svaki dan potvrđujemo i ako svi znamo svoj dio odgovornosti, sustav funkcionira. Ovo je pitanje sustava”, izjavila je novinarima nakon sastanka zagrebačkog Stožera njegova načelnica i zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić.

Prva točka sastanka bila je izvješće sa jučerašnjeg sastanka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a nakon toga su razmotrili dodatne pripremne radnje u kontekstu nove situacije u Zagrebu koja se odnosi na logističku podršku Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Objasnila je da je u njihovoj nadležnosti podrška zagrebačkom stožeru zdravstva, u koordinaciji s Nacionalnim stožerom civilne zaštite.

“Naša podrška ogleda se u dodijeli i dijeljenju materijala, osiguranju prometnica, infrastrukture, eventualnog stavljanja imovine Grada Zagreba i objekata u potencijalne jedinice izolacije”, istaknula je Majić.

Nije proglašena epidemija pa zato nema odluke o karanteni

Na pitanje kako komentira navode da će jedna od tih jedinica biti Tomislavov dom na Sljemenu, Majić je rekla da će Grad Zagreb i Nacionalni stožer pravovremeno i točno informirati javnost te da će se pripremiti po protokolu i proceduri.

Objasnila je da nije proglašena epidemija, pa zato niti nemaju odluku o karanteni.

Zamolila je medije da ne šire paniku jer se u objekte smještaju zdravi ljudi, a ti objekti moraju se pripremiti kompletno logistički, od zaposlenika do objekta. Istaknula je da će takvih lokacija biti diljem Hrvatske.

“Kako će se situacija događati, to nitko ne može predvidjeti i zato smo dužni na nivou Grada Zagreba napraviti sve pripremne radnje. O pripremnim radnjama, prije svega epidemiološkim, organizacijskim ne možemo ovog trenutka govoriti iako smo ih mi i simulirali”, istaknula je Majić.

Objasnila je da pripremaju objekte prema nalogu za mobilizaciju objekata, te da će to ovisiti o epidemiološkoj slici na koju je Grad Zagreb uistinu spreman odgovoriti. Podsjetila je da su i do sada svim pripremnim radnjama odgovorili na najvišoj razini a to mogu zato što Grad ima svoj Ured za upravljanje u hitnim situacijama koji je de facto cjelogodišnja podrška u simulaciji ovakvih situacija. Rekla je da Gradu Zagrebu ovakve situacije nisu nepoznate i podsjetila na nedavni izbjeglički val gdje je Zagreb promptno i na razini Hrvatske najbolje reagirao.

Majić je rekla da su za rad Stožera civilne zaštite Grada Zagreba predviđena sredstva u državnom proračunu. (www.zagreb.hr/ hina)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni