Tomislavac ponovno postaje velika pozornica na otvorenom

Tomislavac ponovno postaje velika pozornica na otvorenom

Zagreb Classic 2022. donosi vrhunske izvedbe klasične glazbe

(Foto: M. Mihaljević / TZGZ)

Na Trgu kralja Tomislava će se od 23. do 29. lipnja održati Zagreb Classic 2022. u organizaciji Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba i partnera. Publika će tijekom sedam dana moći uživati u vrhunskoj klasičnoj glazbi na otvorenom. Koncerti počinju u 21 sat, a program je besplatan za posjetitelje. Uz izvođače iz Hrvatske, nastupit će i glazbenici iz Ukrajine, Francuske i Italije, a cjelokupni program dostupan je na: https://www.infozagreb.hr/zagreb-classic.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je izjavio kako ga veseli što će se umjetnicima vratiti publika koja im je protekle dvije godine nedostajala budući da će uz Tomislavac kultura opet živjeti i na brojnim otvorenim prostorima našega grada – od Ljetne pozornice Tuškanac, Klovićevih dvora do Ljeta u Muzeju suvremene umjetnosti.

»Ovogodišnji festival na Trgu kralja Tomislava otvorit će sezonu ljetnih pozornica, a posjetitelji Zagreb Classica imat će priliku uživati u prvorazrednim glazbenim poslasticama – u izvedbama vodećih orkestara, dirigenata i solista koji će nas sve počastiti prekrasnom glazbom«, dodao je.

Direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld najavila je kako ovogodišnji festival Zagreb Classic započinje u četvrtak, 23. lipnja, koncertom ukrajinske solistice na violini Anastasiye Petryshak i orkestra Opere HNK u Zagrebu, a završava u srijedu, 29. lipnja, koncertom komornog orkestra Cameristi della Scala, kojeg čine glazbenici orkestra Teatro alla Scala iz Milana.

Svi programi su besplatni

»Svi programi su besplatni te očekujem da će privući brojnu publiku, kako zbog pažljivo biranih sadržaja domaćeg i međunarodnog karaktera, tako i zbog divnog ambijenta i ugođaja Trga kralja Tomislava«, kaže Bienenfeld.

Francuski institut u Hrvatskoj, u suradnji s TZGZ-om dovodi mladu i talentiranu francusku pjevačicu Joyce Jonathan na njezin prvi koncert u Hrvatskoj. Uz prve pjesme koje su je učinile poznatom u Francuskoj i svijetu, kantautorica će predstaviti skladbe sa svog posljednjeg albuma Les p’tites jolies choses.

Na ovogodišnjem Zagreb Classic festivalu će nastupiti i: Zagrebačka filharmonija, solisti i zbor Gradskog kazališta Komedija, Jazz orkestar Hrvatske vojske, dirigenti Marcello Rota, Paolo Spadara Munitta i Davor Dropuljić, sopranistica Cristina Mosca, skladatelj i glazbenik Tonči Huljić, i drugi.

Posebna će večer biti posvećena izvanrednom opusu i jubilejima skladatelja Alfija Kabilja koji je svojim glazbenim djelovanjem i svevremenskim mjuziklima obilježio glazbenu scenu i stvorio djela koja oduševljavaju generacije i generacije publike. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni