Tomislav Bronzin pobijedio na najvećem Britanskom sajmu inovacija

Tomislav Bronzin pobijedio na najvećem Britanskom sajmu inovacija

Zagrebački inovator i dopredsjednik Udruženja za IT pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Tomislav Bronzin, inače vlasnik tvrtke Citus d.o.o., proglašen je za najuspješnijeg izlagača ovogodišnjega Britanskog sajma inovacija (BIS). Glavnu nagradu sajma donijela mu je inovacija C@N PersonRecog – Gender & Age Group Recognition Software. Glavna nagrada se sastoji od posebnog priznanja i zlatne medalje.

Najveći britanski sajam inovacija (BIS), u svojem je ovogodišnjem 16. izdanju donio novi izniman uspjeh hrvatskim inovatorima. U jakoj međunarodnoj konkurenciji uz niz izuzetnih britanskih ostvarenja, u domovini inovacija, 6 hrvatskih inovatora i poduzetnika osvojilo je ukupno 11 odličja.

Mladi hrvatski inovatori, braća Matej i Filip Bošnjak su razvili svoju inovaciju „Maketa za zavarivanje okruglih predmeta“ u Tehničkoj školi Zagreb pod vodstvom mentora Željka Blažeka, a kasnije je usavršili do gotovog proizvoda u obiteljskoj tvrtki E.T. INDUSTRIJSKA ELEKTRONIKA. Dobitnici su Platine, druge najvrijednije nagrade i zlatne medalje.

„NIKEL PRIVE“ je vrhunac inovacijskog djelovanja Mirjane Brlečić, direktorice uspješne zagrebačke tvrtke Priroda liječi d.o.o. Na svom prvom međunarodnom nastupu nagrađena je zlatnom medaljom i posebnom nagradom za dizajn.

Melita i Mira Moćan, Cosmel d.o.o. su za „Kremasto POPY MLIJEKO“ odlikovane posebnom nagradom i zlatnom medaljom uz veliki komercijalni interes za izvoz njihovog preparata u Veliku Britaniju, Maleziju i Tajvan.

Zlatna odličja dobili su Slobodan Rajić, TELECOR ZAGREB d.o.o. za „Antiterorističku bravu za šahtove“ i Tomislav Juratovac, PRO-HEPRO d.o.o. za „Helloquent Wi-fi“.

Britanski sajam inovacija se kao središnji inovacijski događaj u Velikoj Britaniji već godinama održava u Barbicanu, samom srcu Londonskog Cityja. Ove se godine održao od 19. do 22. listopada, a organizatori nastupa hrvatskih inovatora bili su Hrvatski savez inovatora i Savez inovatora Zagreba, uz potporu Hrvatske gospodarske komore i gradonačelnika Grada Zagreba.

Naslovna fotografija: Tomislav Bronzin

(Zg-magazin)