Tomaševićev zamjenik primio državne prvake školskih sportskih natjecanja

Tomaševićev zamjenik primio državne prvake školskih sportskih natjecanja

(Foto: zagreb.hr)

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet u ponedjeljak je u zgradi Gradske uprave sportaše koji su sudjelovali na natjecanju državnih prvaka školskih sportskih društava Republike Hrvatske.

Čestitajući svim natjecateljima školskih sportskih društava na području grada i Školskom sportskom savezu Grada Zagreba kao organizatoru, zamjenik Korlaet je posebno istaknuo važnost ovakvih natjecanja jer promiču zdrav način života, spajaju ljude i stvaraju prijateljstva.

 „Školski sport jako je važan, u njega treba ulagati, jer je sportski teren bitan i za zdravlje i za socijalizaciju“, rekao je Korlaet. „Imajući to na umu, gradimo niz novih škola i školskih dvorana da bi naša djeca imala što bolje uvjete i za učenje i za sportske aktivnosti“, dodao je.

„Ovu školsku godinu smo se vratili u normalnije funkcioniranje što se školskih sportskih natjecanja tiče te su u svim sportskim granama bila organizirana Državna prvenstva“, napomenuo je Glavni tajnik Saveza Hrvoje Lekić.

Školski sportski savez Grada Zagreba organizira natjecanja školskih sportskih društava na području grada Zagreba. U njega je učlanjeno 213 školskih sportskih društava koja djeluju unutar osnovnih i srednjih škola. U preko 20 sportskih grana podijeljenih po kategorijama bilo je preko 15.000 ekipnih nastupa u prošloj školskoj godini. Sveukupno u natjecanjima je nastupilo 1075 ekipa koje su imale 1833 ekipna nastupa. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni