Tomašević u posjetu URIHO-u: Zagreb je ponosan na ovakvu ustanovu!

Tomašević u posjetu URIHO-u: Zagreb je ponosan na ovakvu ustanovu!

(Foto: Zagreb.hr)

Gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je prisustvovao svečanom obilježavanju 76. obljetnice Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO. Ujedno i proslavi Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

„URIHO je jedna od 340 ustanova Grada Zagreba koja ima bitnu ulogu u ostvarivanju prava na rad osoba s invaliditetom. Impresioniran sam proizvodima koji se izrađuju za velike hrvatske tvrtke, poput ZET-a i Končara, ali i koji se izvoze na inozemno tržište. Možete biti ponosni na svoj rad, a Grad Zagreb je ponosan na ovakvu ustanovu“, rekao je gradonačelnik Tomašević, čestitavši rođendan ustanovi URIHO i Međunarodni dan osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca.

Ravnateljica ustanove URIHO-a Sanja Major rekla je kako je to URIHO broji ukupno 465 zaposlenih, od kojih su čak 273 osobe s invaliditetom.

»To je 59 posto radnika, pri čemu URIHO radnicima ne predstavlja samo radno okruženje nego i mjesto sigurnosti, pripadnosti i svojevrsne samoaktualizacije«, istaknula je Major.

Naglasila je kako je pred ustanovom URIHO puno izazova te da je sigurna kako mogu ostvariti velike stvari. Nada se povlačenju još više sredstava iz EU fondova, uz povećanje broja radnih mjesta – pogotovo za osobe s invaliditetom. Jedna od njih dodijeljena je dugogodišnjem ravnatelju URIHO-a Josipu Držaiću, koji je u mirovinu otišao prije nepuna tri mjeseca. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni