Tomašević: Trnje je širi centar grada, a primjer je urbanističkog nereda

Tomašević: Trnje je širi centar grada, a primjer je urbanističkog nereda

Kandidat za gradonačelnika Zagreba (Zagreb je NAŠ! i Možemo) Tomislav Tomašević u subotu je obišao ključne lokacije na području gradske četvrti Trnje, čiji se stanovnici godinama susreću s gorućim problemima.

Na zapuštenoj livadi s divljim parkiralištem i odlagalištem starih automobila Tomašević je istaknuo da Trnje, posebice Staro Trnje primjer urbanističkog nereda. Ustvrdio je kako je to nevjerojatno, jer se radi o širem centru grada.

Kao probleme je spomenuo to što su neke prometnice bez rubnika i na nižoj razini od okolnog zemljišta zbog čega nakon većih kiša nastaju „ jezera“ te uske prometnice bez nogostupa i pješačkih prijelaza što predstavlja ozbiljnu opasnost za stanovnike. Upozorio je i na izostanak ulaganja u javnu odvodnju i slivnike.

Podsjetio je da su u prošlogodišnjim poplavama u srpnju najteže stradali stanovnici Starog Trnja koji su zbog nekoordinacije Hrvatskih voda i gradske tvrtke Vodopskrba i odvodnja morali sami intervenirati kako bi spasili svoj kvart i pritom su dobili i kaznenu prijavu.

Najavio je da ć se nakon njegove pobjede na lokalnim izborima povećati povlačenje sredstava iz EU fondova kako bi se riješio problem vodopskrbne mreže i odvodnje

Tomašević je kao veliki problem naveo i nedovršene prometnice. Spomenuo je kako se već 60 godina obećava izgradnja prometnog koridora, odnosno izgradnja ulice Prisavlje, a stanovnicima čije su kuće označene za uklanjanje radi realizacije projekta godinama je onemogućeno raspolaganje nekretninama.

Vijećnica Mjesnog odbora Trnjanska Savica Frana Laća upozorila ukazala je da na cijelom području Trnja postoji samo jedan dom za starije i nemoćne, što je nedostatno s obzirom na broj stanovnika koji trebaju smještaj.

Spomenula je i da je Osnovna škola Jure Kaštelana u potpunosti dotrajala i jedna je od rijetkih škola u Zagrebu koja ima azbestni krov.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni