Tomašević: Treba što prije krenuti s izgradnjom novog Dinamovog stadiona

Tomašević: Treba što prije krenuti s izgradnjom novog Dinamovog stadiona

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je potvrdio kako se prije Nove godine sastao s vodstvom Dinama vezano uz maksimirski stadion.

»Javno sam najavio sastanak s Upravom Dinama. I on se dogodio, istaknuo je Tomašević u razgovoru s novinarima nakon polaganja kamena temeljca kojim se obilježava početak dogradnje Osnovne škole Ante Kovačića u Španskom«, javlja HRT.

Tvrdi kako je sastanak bio dobar i konstruktivan.

»Gledamo naći model koji neće opteretiti ni kunu gradskog proračuna, neće se iz gradskog proračuna financirati rušenje starog i izgradnja novog stadion na istom mjestu odnosno u Maksimiru gdje je gradsko zemljište«, rekao je Tomašević.

Dodao je kako su se zasad više fokusirali na modele financiranja i partnerstva između nogometnih klubova i gradova.

Zasad nije htio otkriti puno detalja.

»Kad se iskristaliziraju neke opcije o tome informirati javnost. U konačnici odluku, budući da se radi o zemljištu vrjednijem od milijun kuna donosi Gradska skupština Grada Zagreba«, poručio je.

Sljedeći sastanak bi trebao biti krajem ovog mjeseca.

»Imat ćemo neku ubrzanu dinamiku, ali ne može se to riješiti preko noći. Ipak govorimo o problemu koji je nastajao dva desetljeća ako ne i dulje. U interesu nam je što prije naći rješenje i da se krene s rušenjem tog stadiona i izgradnjom novog«, zaključio je Tomašević.

Osvrnuvši se na situaciju u Košarkaškom klubu Cibona, najavio je kako danas imaju sastanak s novom Upravom kluba. Revizija, odnosno kontrola Grada pokazala da je bilo dvostrukog financiranja što znači da su se isti računi prezentirali za novac iz gradskog proračuna i iz Sportskog saveza, koji također novac dobiva iz proračuna. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni