Tomašević traži odštetu od 227 milijuna kuna od Bandićevih suradnika

Tomašević traži odštetu od 227 milijuna kuna od Bandićevih suradnika

Riječ je o novcu koji je izvučen nezakonitim radnjama u aferama “Agram”, “nadstrešnice”, “Krašograd”, “suhi led” i “pročistač”

Nova zagrebačka vlast na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem traži od nekadašnjih bliskih suradnika bivšeg gradonačelnika Milana Bandića da vrate novac koji je iz gradske blagajne izvučen nezakonitim poslovima.

Radi se o nešto više od 227 milijuna kuna iz afera poznatih pod nazivima Agram, nadstrešnice, Krašograd, suhi led i pročistač, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

Listu je potvrđeno da je nova Gradska uprava uime Grada Zagreba podnijela imovinsko-pravne zahtjeve u svim postupcima u kojima je, prema Uskokovim optužnicama, Grad financijski oštećen.

Pri podnošenju zahtjeva za povrat opljačkanog držali su se, tvrde, onih Uskokovih optužnica koje je sud dosad potvrdio i iznosa za koje Uskok u tim optužnicama tereti optužene suradnike pokojnog gradonačelnika Bandića, vlasnike tvrtki koje su se nezakonitim poslovima okoristile, ali i pojedine sudske vještake i odvjetnike koji su sudjelovali u sklapanju kriminalnih poslova.

Iznose koje Tomaševićeva Gradska uprava potražuje u ovim imovinsko-pravnim zahtjevima bit će moguće naplatiti samo kada i ako djela za koja ih Uskok tereti budu potvrđena pravomoćnim sudskim presudama, donosi Jutarnji list. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni