Tomašević sudjelovao u vikend akciji čišćenja zagrebačkih kvartova

Tomašević sudjelovao u vikend akciji čišćenja zagrebačkih kvartova

(Foto: Grad Zagreb)

U povodu Dana planeta Zemlje i 100 godina zagrebačke čistoće tijekom vikend organizirana je akcija čišćenja gradskih četvrti.

Akciji su se odazvale stotine Zagrepčana, a s njima je čistio i gradonačelnik Tomislav Tomašević.

On se u subotu priključio akciji sadnje oko 200 voćki pokraj Osnovne škole Vugrovec te je sudjelovao u čišćenju obala potoka Bielek u Planini Donjoj i potoka Vrapčak na Stenjevcu.

„Grad čine ljudi. Samo zajedno možemo Zagreb učiniti još zelenijim i čišćim. Velika većina građana to radi i ovom prilikom im želim zahvaliti na tome, kao i vrijednim radnicima Čistoće, Zrinjevca i drugih gradskih poduzeća, udrugama, sportskim klubovima, gradskim četvrtima, mjesnim odborima i svima koji brinu o čistoći našeg grada“, naglasio je Tomašević te čestitao radnicima Čistoće njihov 100. rođendan.

“Većina građana savjesno odvaja otpad”

Osim navedenih lokacija, akcije čišćenja odvijale su se i u Cimermanovoj ulici nasuprot Zagrebačkom velesajmu (Novi Zagreb – Zapad), u Jurkovićevoj ulici 15-17 (Gornji grad – Medveščak), na istočnoj strani Podsusedskog mosta (Podsused – Vrapče), kraj Osnovne škole Granešina (Gornja Dubrava), a cvijeće se sadilo u Ilici 245 (Črnomerec) i Nehajskoj 16-22 (Trešnjevka – Sjever).

Akcija je nastavljena i u nedjelju, a gradonačelnik Tomašević pridružio se čišćenju parkirališta Doma zdravlja Kozjak i križanja Resničkog puta i Ulice II. Čulinec.

„Više od tisuću građana uključilo se u akciju čišćenja gradskih četvrti ovaj vikend te bih ovom prilikom htio zahvaliti svim građanima koji su u njima sudjelovali“, poručio je Tomašević Pritom je naglasio kako većina građana savjesno odvaja otpad i ne odlaže ga ilegalno. Dodao je kako se ilegalno odlaganje otpada sve više kažnjava u suradnji s policijom te kako očekuje da će se ono sve manje događati.

Osim navedenih lokacija, akcije čišćenja odvijale su se i nasuprot Čavićeve ulice 9 (Peščenica – Žitnjak), na zapadnoj strani Mosta mladosti (Novi Zagreb – Istok), na nasipu iza Sportskog parka Mladost (Trešnjevka – Jug) i na taložnici potoka iznad okretišta Mihaljevac (Podsljeme).

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni