Tomašević: Škorina kampanja je dno dna!

Tomašević: Škorina kampanja je dno dna!

»Tresla se brda, rodio se miš. Oni su zbrojili prihode različitih udruga cijelog društva, pod klevetom koju je Škoro rekao u nedjelju da sam 60 % novca iz Zelene akcije stavio u džep«, prokomentirao je Tomašević

Platforma Možemo! danas je na konferenciji z novinare u parku Ribnjak predstavila program za zagrebačku socijalnu politiku. Kandidat za gradonačelnika Tomislav Tomašević to se prilikom osvrnuo na jučer iznesene optužbe protukandidata Miroslava Škore iz Domovinskog pokreta da je ekipa koja podržava Tomaševića okupljena u zeleno-lijevoj koaliciji kroz udruge i »lažne institute« od 2013. do 2020. »izvukla više od 130 milijuna kuna« iz gradskog i državnog proračuna te inozemnih izvora.

U Domovinskom pokretu tvrde da se od toga deseci milijuna kuna odnose na gradski i državni proračun, a da je većina tog javnog novca potrošena na plaće, honorare i putne naloge vođama platforme Možemo!, odnosno za osobnu, a ne javnu korist.

»Tresla se brda, rodio se miš«

»Već sam o tome govorio. Tresla se brda, rodio se miš. Oni su zbrojili prihode različitih udruga cijelog društva, pod klevetom koju je Škoro rekao u nedjelju da sam 60 % novca iz Zelene akcije stavio u džep«, prokomentirao je Tomašević.

Pojasnio je da se udruge civilnog društva financiraju kroz projekte na koje se javljaju kroz natječaje, za konkretne usluge, pa i socijalne usluge. Imaju aktivnosti koje su dužne provoditi, a svaka kuna mora biti namjenski potrošena.

Kaže da Zelenu akciju vodio do 2012., a da većina novca koje je ta udruga uspjela dobiti potječe iz EU fondova.

»Najrigoroznija kontrola novca je upravo iz EU fondova. Moja plaća tada je bila oko 6700 kuna. Reći da se novac izvlačio u džep je čista kleveta, a to se vidi i iz imovinskih kartica«, tvrdi.

Škori je uzvratio prozvavši ga da on zapravo nije zainteresiran za gradske teme: »Danas su najavili novu konferenciju koja se bavi nama. On o gradskim temama ne zna, niti ne želi znati«. Dodao je kako Škoro želi nastavi kontinuitet Bandićevog modela upravljanja, što se vidi po ljudima kojima se okružio. Pritom je spomenuo Zlatka Hasanbegovića, Anu Lederer i Nenada Matića.

O mjeri roditelj odgojitelj

»Kad vidite koliko je lažnih stranica na društvenim mrežama, koliko novca ide u to, a da Škoro prijavi nula kuna donacija. Svima je sve jasno«, kaže Tomašević.

»Ovo je dno dna. Ne mogu se sjetiti kampanje da se netko uopće ne bavi gradskim problemima nego isključivo protukandidatima«, zaključio je kandidat za gradonačelnika.

Govoreći o socijalnoj politici osvrnuo se na demografsku mjeru roditelj odgojitelj naglasivši da će zaustaviti prijave za nove korisnike dok se ne evaluiraju učinci te mjere.

Napomenuo je da djeca iz obitelji gdje jedan roditelj ima status roditelja odgojitelja, a u 90 posto slučajeva to su žene, ne smiju ići u dječji vrtić čime su diskriminirana i zakinuta. Ipak, naglasio je da će postojeći korisnici i dalje uživati stečena prava. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni