Tomašević se ispričao zbog gužvi na Jadranskom mostu

Tomašević se ispričao zbog gužvi na Jadranskom mostu

Od ponedjeljka bi se trebala povećati protočnost prometa

(Jutarnje gužve / Foto: www.facebook.com/zagrebackikvartkajzerica/)

Grad Zagreb se ispričava građanima zbog poteškoća u prometu u zoni radova na sanaciji Jadranskog mosta, poručili su u ponedjeljak iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika.

Ured najavljuje da će do ponedjeljka, 3. listopada, sve gradske službe i tvrtke uložiti dodatne napore kako bi osigurali po dvije prometne trake u svakom smjeru na zapadnoj strani mosta.

Time će se, smatra Ured, osigurati i veća protočnost prema sjeveru i prema jugu. Takvo rješenje isključit će prometovanje teretnih vozila u zoni radova, napominje, među ostalim, Ured.

I dalje gužve u zoni radova

Unatoč tome i dalje se očekuju gužve u zoni radova pa Ured gradonačelnika moli građane za strpljenje i razumijevanje i upućuje ih da u što većoj mjeri koriste Most slobode.

Ured ističe kako sanacija južnog prilaznog vijadukta Jadranskog mosta nije mogla započeti ranije jer su se u to vrijeme izvodili radovi na mostu kod Buzina i na Mostu slobode.

»Nismo se mogli dovesti u situaciju u kojoj bismo ugrozili sigurno odvijanje prometa preko Save u slučaju bilo kakve nepredviđene okolnosti, a što je i bio stav MUP-a«, navodi se u priopćenju.

Sanaciju mosta sufinancira EU

Sanacija Jadranskog mosta sufinancira se iz europskog Fonda solidarnosti te će se znatan dio sredstava povući upravo iz tog fonda, zbog čega radovi moraju biti završeni do kraja lipnja 2023., dodaju u Uredu gradonačelnika.

»Grad Zagreb u obnovu mostova ulaže oko 300 milijuna kuna, kako bi se produžio njihov životni vijek te omogućila sigurnost za sve sudionike u prometu i povećala njihova otpornost na potres«, zaključuje se u priopćenju. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni