Tomašević predstavio Savjet za Zagreb

Tomašević predstavio Savjet za Zagreb

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević (Zagreb je NAŠ! i Možemo) u subotu je u parku Zrinjevac predstavio Savjet za Zagreb.

Riječ je o nestranačkom savjetodavnom tijelu kojeg čine 14 istaknutih hrvatskih stručnjaka, koji će pomoći u kampanji, a nakon izbora se baviti pitanjima od značaja za razvoj Zagreba i pomoći u upravljanju gradom.

U Savjetu za Zagreb su ing. Dario Almesberger specijalist za obnovu poslije potresa, financijski stručnjak Ratko Bajakić, sveučilišna profesorica i arhitektica Hildegard Auf- Franić te arhitekt i urbanist Borislav Doklestić. U timu su i makroekonomist, umirovljeni profesor i stručnjak za pitanja ekonomske nejednakosti Ivo Bićanić. liječnica Jasenka Grujić, stručnjakinja za društveno odgovorno poslovanje i održiv razvoj Mirjana Matešić, biologinja Nataša Janjev Holcer te zlatni dvostruki olimpijac i stručnjak za razvoj sporta Tomislav Paškvalin. Svoje znanje i stručnost na raspolaganje su stavili i arhitekt, urbanist i akademski slikar , Vinko Uhlik, operna pjevačica i glazbena pedagoginja Dunja Vejzović, profesor i sociolog u području vojske i sigurnosnih službu Ozren Žunec, stručnjak za ekološku poljoprivredu i zaštitu okoliša Darko Znaor te dizajnerica i umjetnica Sanja Iveković.

Tomašević se osvrnuo na ankete prema kojima je u velikoj prednosti pred drugim kandidatima. Kazao je da su rezultati anketa i trendovi dobri, no najvažnije su mu reakcije na terenu. “Ne opuštamo se i ostavit ćemo zadnji atom snage u kampanji”, poručio je Tomašević.

Na upit novinarke ZG-magazina što će kao budući gradonačelnik učiniti s kinom Europa odgovorio je da će tom kinu vratiti njegovu prvotnu funkciju, a to je da bude art kino.

“Bivši gradonačelnik Milan Bandić je zaustavio tu funkciju obećavajući radove oko preuređenja koji se nikada nisu dogodili”, rekao je Tomašević i dodao da se u kulturnoj politici Grada Zagreba cijelo vrijeme događa to da oni koji se ne žele pokoriti volji gradskih vlasti nemaju više prostora za kulturni sadržaj. Na kraju pak pate korisnici sadržaja – građani Zagreba.

Obećao je da Zagreb je NAŠ! i Možemo nakon lokalnih izbora neće voditi takvu politiku nego će slušati struku i glas zaposlenika kulturnih ustanova.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni