Tomašević predstavio program za osobe s invaliditetom

Tomašević predstavio program za osobe s invaliditetom

Kandidat za gradonačelnika Tomislav Tomašević (Zagreb je NAŠ! i Možemo!) u srijedu je na Trgu bana Jelačića predstavio izborni program usmjeren prema osobama s invaliditetom kojih je u Zagrebu 13 %,, a od njih je čak 40 % u riziku od siromaštva ili socijalne isključenosti.

Stoga je naglasak programa na zapošljavanju osoba s invaliditetom, ali i povećanju pristupačnosti gradskih institucija i usluga te deinstitucionalizaciji. Najavljeno je i osnivanje centra za pružanje usluga u zajednici, u kojem će objediniti sve usluge koje su potrebne ugroženim skupinama i osobama s invaliditetom.

Tomašević tvrdi da će se u politici prema njima voditi sloganom Ništa o nama, bez nas, što znači da će osobe s invaliditetom sudjelovati kao partneri u donošenju odluka o programima koji se tiču njih.

Član radne skupine za socijalnu politiku Tomislav Medak je najavio da će se sustavno raditi na uklanjanju fizičkih barijera u gradu te povećavanju pristupačnosti gradskim uredima, ustanovama i poduzećima.

“U gradskim službama uvest ćemo znakovni jezik, prilagoditi mrežne stranice Grada i uvesti chat kanale kako bi osobe s oštećenjem vida i sluha lakše komunicirale s potrebnim službama”, rekao je Medak.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni