Tomašević planira ukinuti parkirališta na Aleji Matije Ljubeka

Tomašević planira ukinuti parkirališta na Aleji Matije Ljubeka

(Foto: zagreb.hr)

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet te predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović, obišli su u petak, 17. veljače lokaciju radova na uređenju Aleje Matije Ljubeka na Jarunu.

“Većina radova na rekonstrukciji Aleje Matije Ljubeka će se financirati iz Fonda solidarnosti, a prvi put, nakon izgradnje prije gotovo 40 godina za zagrebačku Univerzijadu, bit će temeljito rekonstruirana”, rekao je Tomašević.

Dodao je da će biti postavljena i nova regulacija prometa, posebno za bicikliste jer do sada je bilo malo mjesta za dvosmjerni biciklistički promet. Proširenjem staze će se osigurati sigurnije prometovanje i pješaka te vozila na Jarunu.

Najavio je da jednosmjerni promet za vozila ostaje te se razmatra uklanjanje parkirnih mjesta diljem Aleje kako bi se ostavilo više prostora za pješake i bicikliste.

„Biciklisti su često bili prisiljeni koristiti i pješačku stazu jer nisu imali mjesta. Naplata ulaza za automobile ostat će na snazi. Ovim potezima želimo destimulirati korištenje automobila uopće na Jarunu. Sa ZET-om dogovaramo kako uključiti i dodatni javni prijevoz. Do travnja bi radovi trebali biti završeni, a nastojali smo da vrijeme izvođenja bude u periodu kada je najmanje rekreativaca i posjetitelja”, rekao je.

Radovi obuhvaćaju uređenje te asfaltiranje 6,4 kilometra kolnika i biciklističke staze i vrijedni su oko tri milijuna eura. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni