Tomašević: Paromlin i Gredelj su primjeri lošeg upravljanja gradskom imovinom

Tomašević: Paromlin i Gredelj su primjeri lošeg upravljanja gradskom imovinom

„Nastavit ćemo s projektom gradske knjižnice na mjestu Paromlina”, najavio je kandidat za gradonačelnika Zagreba

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević (Zagreb je NAŠ! i Možemo) u subotu je ispred bivše tvornice Paromlin održao konferenciju za novinare na kojoj je ukazao na loše upravljanje gradskom imovinom i zemljištem.

Naglasio je kako je nevjerojatno da nekoliko stotina metara od sjedišta Gradske uprave godinama propada zgrada bivše tvornice. Podsjetio je da je zgrada oštećena u požaru prije više od 30 godina, šteta nije sanirana, a 2013. godine došlo i do urušavanja zidova.

„Aktualna gradska vlast je godinama obećavala novu gradsku knjižnicu na tom mjestu. Potrošeno je 17 milijuna kuna na natječajnu dokumentaciju da bi ista vlast ove godine odlučila prodati Paromlin za 75 milijuna kuna, odnosno po istoj cijeni po kojoj je kupljen”, istaknuo je Tomašević. Dodao je kako se prodaji vrijedne gradske imovine u bescjenje oporba žestoko usprotivila oporba u zagrebačkoj Gradskoj skupštini te do prodaje zasad nije došlo.

„Nastavit ćemo s projektom gradske knjižnice na mjestu Paromlina”, najavio je Tomašević te je spomenuo zemljište tvornice Gredelj koje je također planirano za prodaju “u bescjenje”.

Naglasio je da zemljište Gredelja treba pretvoriti u novo središte grada s javnim i privatnim sadržajem obećavši da će to nakon pobjede na lokalnim izborima Zagreb je NAŠ! i Možemo učiniti sa zemljištem obiju bivših tvornica.

Forsira se izgradnja većih stambenih zgrada

Osvrnuo se i na izostanak ulaganja u Savski nasip koji bi trebao biti prvorazredni rekreativni i magistralni biciklistički koridor, ali  nema ni osnovnu komunalnu infrastrukturu. Obećao je da će se nakon lokalnih izbora prostor uz Savu razvijati kao prostor za rekreaciju.

„Novci građana su potrošeni primjerice na projekt Ljeto na Savi. Ukupno se radi o 12 milijuna kuna, što ispada milijun kuna za svakog posjetitelja, kojih nije bilo, umjesto da se novac uložio na uređenje tog prostora”, rekao je Tomašević.

Koordinatorica za Cvjetno naselje Sanja Bosnar upozorila je na štetne urbanističke planove uređenja zapadnog dijela Trnja, odnosno Martinovke i Cvjetnog naselja.

“Martinovka je urbanistički raznolika, imamo starih kuća i većih stambenih objekata koji su građeni u novije vrijeme. Međutim, sve te novije stambene zgrade nije pratila izgradnja javne infrastrukture”, istaknula je Bosnar. Dodala je da je urbanističkim planom odlučeno da se grade isključivo veće stambene zgrade te je onemogućeno vlasnicima kuća na Martinovki da raspolažu svojom imovinom, da nadograđuju, ruše i grade nove kuće na parceli.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni