Tomašević: Odluka o izboru ravnatelja “Srebrnjaka” je konačna

Tomašević: Odluka o izboru ravnatelja “Srebrnjaka” je konačna

Nakon brojnih reakcija na izbor primarijusa Darka Richtera za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak jučer se oglasio i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Poručio je kako je odluku o izboru ravnatelja donijelo Upravno vijeće bolnice te da je ona finalna.

Opovrgnuo je i medijske napise kako Richter treba još dobiti suglasnost od Grada, koji je osnivač te bolnice.

»Mi smo to pravno provjerili i nema suglasnosti koju treba dati Grad. Radi se o javnom natječaju, točno je propisano tko donosi odluku, Upravno vijeće je donijelo odluku, ona je finalna«, rekao je Tomašević, a prenosi N1.

»Oni smatraju da je od svih kandidata Darko Richter bio najbolji izbor, iako se ne slažu s njegovim političkim stavovima. Ne slažem se niti ja. Oni su donijeli odluku prema stručnim kriterijima, vjeruju da je on najbolji kandidat«, rekao je Tomašević.

Dodao je da se ta odluka ne može promijeniti.

»Gradonačelnik ne odlučuje o tome. Upravno vijeće je donijelo svoju odluku i ona je finalna. Ja sam im dao povjerenje kao UV-u i ja tu odluku prihvaćam«, rekao je Tomašević.

»Najavili smo da kadroviranje po ključu političke podobnosti nije nešto što ćemo raditi i to se sad vidi«, kazao je.

Podsjetimo, Richtera su prozvali zbog njegovih javno izrečenih stavova o Istanbulskoj konvenciji te medicinski potpomognutoj oplodnji.

»On u suštini diskriminira djecu po porijeklu. Prema načinu kako su začeta. I to naprosto stvara jako loše ozračje, stvara problem građanima, roditeljima koji u mnogim slučajevima nemaju drugi izbor nego odvesti djecu u tu bolnicu na neku pretragu«, izjavio je jučer za HRT član predsjedništva SDP-a Ivan Račan. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni