Tomašević: Očekujemo suradnju s državom oko ključnih projekata

Tomašević: Očekujemo suradnju s državom oko ključnih projekata

Novoizabrani gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je sa svojim zamjenicima ispred zgrade Gradske uprave održao konferenciju za novinare na kojoj je najavio primopredaju vlasti u petak te daljnje aktivnosti.

Naglasio je kako će uz obnašateljicu dužnosti gradonačelnika Jelenu Pavičić Vukičević na primopredaji biti i gradski pročelnici. Dodao je kako očekuje civilizirani prijenos vlasti.

“Tom prilikom ćemo dobiti Zapisnik o primopredaji koji će sadržavati stanje svih projekata, o onim projektima koji su u tijeku ili koji se moraju brzo realizirati, financijsko preliminarno izvješće i izvješće o proračunu za prošlu godinu”, pojasnio je Tomašević. Najavio je da će se narednih dana održati i sastanak sa svakim pojedinačnim pročelnikom od njih 27.

“Vidjet ćemo kakva je sistematizacija radnih mjesta za svaki ured i idemo u daljnje korake. Imat ćemo sastanak s Upravom i Nadzornim odborom Zagrebačkog holdinga da vidimo kakvo je trenutno stanje u Holdingu”, istaknuo je Tomašević. Najavio je da će se u ponedjeljak početi voditi razgovori s SDP-om o sastavljanju većine u Gradskoj skupštini.

Budući da im se programi podudaraju ne očekuje probleme te je uvjeren da će razgovori biti brzi i jednostavni.

Što se tiče sjednice Gradske skupštine, očekuje da će ona biti 20. lipnja ili nekoliko dana ranije ili kasnije. O tome će se dogovoriti s političkim strankama.

“Ništa se neće raditi preko koljena”

Upitan o smjeni direktora i šefova Holdinga Tomašević je rekao da se ništa neće raditi preko koljena.

“Želimo napraviti razgovor s Upravom i Nadzornim odborom te pročelnicima i onda ćemo donositi odluke kako dalje”, dodao je.

Što se tiče pročelnika koji žele mandat odraditi do kraja Tomašević je istaknuo da će se u razgovoru doći do rješenja te je spomenuo da je nova Gradska uprava zadovoljna s radom nekih pročelnika.

Osvrnuo se i na odlazak Rade Borić (Nova ljevica) iz Hrvatskoga sabora. Naglasio je da će ona biti sada gradska zastupnica i ima iskustva u tome. Također, i će svoj saborski mandat staviti u mirovanje.

Tomašević je rekao da želi što prije održati i sastanak s predsjednikom Vlade jer postoje ključni projekti na kojima država i Grad Zagreb moraju surađivati. Prije svega, to je obnova Zagreba, ali i izgradnja dječje bolnice u naselju Blato.

“Naša poruka je za zaposlenike Holdinga je da se svi koji pošteno rade ne trebaju brinuti, kao ni oni koji su legalno zaposleni, koji imaju odgovarajuću stručnu spremu. Nećemo tolerirati nepravilnosti, ako se ustvrdi da je netko zaposlen na poziciji za koju nema odgovarajuću spremu”, poručio je.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni