Tomašević o prodaji Gradske plinare: Sve opcije su otvorene

Tomašević o prodaji Gradske plinare: Sve opcije su otvorene

Sve opcije oko prodaje Gradske plinare su otvorene, izjavio je danas zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, govoreći o mogućnosti da se proda samo Gradska plinara Zagreb – Opskrba.

On je danas sa suradnicima otvorio novouređeni Odjel za oboljele od demencije, u Domu za starije osobe Sveta Ana u Islandskoj ulici, nakon čega je održao konferenciji za novinare.

Govoreći o Gradskoj plinari, Tomašević je ponovio kako se radi dubinska analiza poslovanja koja će biti gotova do kraja svibnja. Dodao je kako će se tada znati više detalja, odnosno hoće li se prodavati ili ne. Napomenuo je da će se o tome razgovarati s koalicijskim partnerima i vidjeti koje je najpovoljnije rješenje.

»Meni je prioritet da se ne ugrozi cijeli Zagrebački holding«, naglasio je Tomašević podsjetivši kako je u tvrtki Plinara Opskrba zaposleno 130 radnika, a u Holdingu više od 7000 radnika.

Što se tiče terasa ugostitelja, poručio je da proširenja terasa na račun parkirnih mjesta više neće biti u centru Zagreba, gdje ionako nema dovoljno mjesta za parkiranje automobila.

Smještaj za oboljele od demencije osiguran u četiri zagrebačka doma

Na samom otvorenju Odjela za oboljele od demencije rečeno je kako Grad Zagreb ulaže u adaptacije prostora postojećih domova kako bi osigurao primjereni smještaj za oboljele od demencije te planira odjele u svim novim domovima.

Trenutno je smještaj za oboljele osiguran u četiri zagrebačka doma (Medveščak, Maksimir, Park i Sveta Ana), za 84 korisnika. Otvorenjem doma za starije osobe u Markuševcu, koje se planira sredinom ove godine, osigurat će se smještaj za još 12 oboljelih korisnika. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni