Tomašević o COVID potvrdama za službenike Gradske uprave

Tomašević o COVID potvrdama za službenike Gradske uprave

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je obišao novi cijepni punkt Dom zdravlja Zagreb – Centar u Runjaninovoj ulici.

Nakon obilaska na konferenciji za novinare je najavio da će se uz masovno cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu građani svaki dan, pa i vikendom od 14 do 20 sati moći cijepiti na osam lokacija u zagrebačkim domovima zdravlja.

„Time želimo omogućiti ljudima da lakše dođu do cjepiva”, rekao je Tomašević. Ponovno je pozvao građane da se cijepe kako bi se usporilo širenje virusa i COVID-19 pandemija stavila pod kontrolu.

Govoreći o najnovijim podacima istaknuo je da je u Zagrebu cijepljeno 67,7 posto odraslog stanovništva te 56,4 posto ukupnog stanovništva, što je najveća stopa cijepljenja u odnosu na druge županije. Dodao je da najveći udio cijepljenih među najstarijima, ali da se u zadnjih tjedan dana cijepi i sve više mlađih građana.

Ravnateljica Doma zdravlja Zagreb – Centar Antonija Balenović je rekla da će se olakšati situacija povećanjem kapaciteta za cijepljenje.

COVID potvrde obavezne za državne i gradske službenike

„Već je počelo cijepljenje po ordinacijama. Bilo je puno telefonskih poziva da se osiguraju i mikro punktovi koji su postojali na početku cijepljena, a to su otprilike ove lokacije domova zdravlja”, rekla je Balenović.

Na upit novinarke ZG-magazina gradonačelnik Tomašević je komentirao primjenu COVID potvrda i u Gradskoj upravi te testiranje gradskih službenika koji te potvrde nemaju.

Naglasio je kako se čekaju detaljne upute države te će se prema gradskoj upravi postupati kao i prema državnoj. Dodao je da bi COVID potvrde bile obvezne za gradske službenike, ali i građane koji dolaze u zgradu Gradske uprave. Također, oni koji nemaju COVID potvrde će se morati nekoliko puta tjedno testirati.

„Trošak antigenskog testiranja je velik jer se radi i o velikom broju ljudi. Tko će snositi troškove ostaje otvoreno i u komunikaciji smo s državnim institucijama da se do kraja tjedna razjasni to pitanje”, rekao je Tomašević.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni