Tomašević: Nema više zapošljavanja po stranačkoj iskaznici

Tomašević: Nema više zapošljavanja po stranačkoj iskaznici

Aktualni zagrebački gradonačelnik je prekinuo tradiciju svog prethodnika te nije osobno dijelio grah posjetiteljima

(Foto: zagreb.hr)

Uz bogat zabavni program, tradicionalni grah i zagrebačke štrukle, brojni Zagrepčani su proveli Međunarodni praznik rada na proslavi u Parku Maksimir. Proslava se u Maksimiru nije održavala već dvije godine zbog epidemioloških mjera uslijed koronavirusa.

Okupljene građane pozdravio je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, koji je rekao: „Na 1. maj se sjećamo svih onih koji su izborili radnička prava koja danas uživamo: osmosatno radno vrijeme, godišnji odmor, mirovinsko i zdravstveno osiguranje“.

Zagrebački gradonačelnik naglasio je i važnost sindikalnog udruživanja i kolektivnog pregovaranja.

„U ovom gradu se godinama zapošljavalo po stranačkoj iskaznici! Ta vremena su prošla!“, zaključio je gradonačelnik Tomašević te čestitao svim radnicama i radnicima njihov dan – 1. maj.

Grad Zagreb je osigurao 30.000 porcija graha te 15.000 porcija štrukli, a na dvije pozornice i bogat kulturno-zabavni program za sve posjetitelje.

Gradonačelnik je obišao štandove na kojima se dijelila hrana, a novinarima je objasnio zašto nije nastavio tradiciju svog prethodnika Milana Bandića koji je redovito osobno građanima dijelio porcije graha. Rekao je kako on ne dijeli grah građanima jer nije Milan Bandić. »Imam svoj stil, razgovarat ću s ljudima, jesti s njima – ali ne moram i dijeliti grah kao što je to radio bivši gradonačelnik«, prokomentirao je. Uz gradonačelnika okupljene građane pozdravili su i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet te predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni