Tomašević: “Ne znamo što se događa u glavi budućeg počasnog doktora znanosti”

Tomašević: “Ne znamo što se događa u glavi budućeg počasnog doktora znanosti”

SDP-ov prijedlog da se Izvješće o radu gradonačelnika za drugu polovicu 2018. stavi kao prva točka dnevnog reda današnje sjednice Gradske skupštine, a osnivanje »sportskog holdinga« kao druga točka je glatko odbijen.

Gradski zastupnik Matej Mišić (SDP) smatrao je za shodnim da se točke 21. i 13. stave na početak dnevnog reda sjednice jer su od velikog interesa javnosti, a ovako će se o njima raspravljati tek u noćnim satima. Uz to, tada je smanjena i prisutnost novinara i medijskih kuća. Uz to, protivno je i prijašnjim najavama predsjednika Skupštine dr. sc. Andrije Mikulića koji je svojedobno govorio kako će insistirati da se (naj)važnije točke stavljaju na početak dnevnog reda.

Odbačen je i prijedlog gradskog zastupnika Tomislava Tomaševića (Zagreb je naš!) da se po hitnoj proceduri na dnevni red uvrsti rasprava o projektu »Grad u gradu« ili »zagrebačkom Mahnattanu«.

Ustvrdio je da Gradska uprava otvoreno favorizira jednog investitora – tvrtku Eagle Hills s čijim se čelnikom zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nedavno sastao u Dubaiju.

Tomašević je rekao da se nitko iz Gradske uprave nije udostoji o doći na jučerašnju tribinu o tom projektu koju je organiziralo Društvo arhitekata Zagreba te da građani uopće nemaju informacija o tome što će se ondje graditi.

»Ne znamo što se događa uz glavi budućeg počasnog doktora«, kazao je Tomašević aludirajući na prijedlog Muzičke akademije Sveučilištu u Zagrebu da se Milanu Bandiću dodijeli počasni doktorat Sveučilišta.

Na dnevnom redu se tako našlo 30 točaka, među kojima su zaključak o  financiranju rekonstrukcije kružnog toka u Remetincu, osnivanje društva Sportski objekti koje bi upravljalo sa svim sportskim objektima u vlasništvu Grada, financiranje izgradnje Sljemenske žičare, kao i pokrivanje novih gubitaka Kliničke bolnice „Sveti Duh“, Dječje bolnice Srebrnjak te Specijalne bolnice za plućne bolesti. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni